Wednesday 9 April 2014

Ανακοινώθηκε η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές από το υπουργείο Οικονομικών Υπό το αγγλικό δίκαιο η ομολογιακή έκδοση. ←Γαλλία: 13χρονη ήθελε να δολοφονήσει την οικογένειά της με εκτελεστή συνομήλική της!→Εύσημα Ράιχενμπαχ για τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις Νίκος Φιλιππίδης, Newsdesk ΣΚΑΪ Δημοσίευση: 09/04/2014 - 15:17 Τελευταία ενημέρωση: 09/04/2014 - 15:171 σχόλιο Share on emailShare on print ShareΤην επίσημη έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, μετά από τέσσερα χρόνια, με την έκδοση πενταετούς ομολόγου «στο άμεσο μέλλον» ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Η έκδοση αναμένεται να ολοκληρωθεί την Πέμπτη, ενώ στόχος του ελληνικού δημόσιου είναι να αντλήσει 2,5 δισεκ. ευρώ και το επιτόκιο να διαμορφωθεί λίγο πάνω από 5%. Υπενθυμίζεται ότι η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου είχε φτάσει και στο 44,21%. Η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ: «Η Ελληνική Δημοκρατία ανακοινώνει σήμερα ότι έδωσε εντολή σε διεθνείς τράπεζες για επικείμενη 5-ετη ομολογιακή έκδοση ‘αναφοράς-benchmarking’ σε ευρώ και υπό το αγγλικό δίκαιο. Η συναλλαγή αναμένεται να τιμολογηθεί και να λάβει χώρα στο άμεσο μέλλον.» «Στημένη και ακριβή» χαρακτήρισε την έξοδο στις αγορές ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης. «Βεβιασμένη η έξοδος στις αγορές» αναφέρει η ΔΗΜΑΡ. «Ο λαός δεν πρέπει να παρασυρθεί από τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης» ανέφερε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Θετική χαρακτηρίζει την επικείμενη έξοδο της Ελλάδας στις αγορές ο ευρωπαίος επίτροπος Όλι Ρεν. Όπως ανέφερε, τα θετικά σημάδια ενθαρρύνουν την Ελλάδα να προχωρήσει μπροστά. Την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, με την έκδοση πενταετούς ομολόγου, για την Πέμπτη, προανήγγειλε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters. "Θα συνιστά μεγάλη επιτυχία εάν το κουπόνι (επιτόκιο) είναι κάτω από 5,3%", σημείωσε έλληνας αξιωματούχος τον οποίο επικαλείται το διεθνές πρακτορείο. Στο μεταξύ, σήμερα Τετάρτη διενεργήθηκε και δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων, ύψους ενός 1 δισεκατομμυρίου ευρώ. Η απόδοση διαμορφώθηκε στο 3,01%. Υποβλήθηκαν συνολικές προσφορές ύψους 3,103 δισεκατομμυρίων ευρώ, πού υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 3,10 φορές. Σύμφωνα με τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους, έγιναν δεκτές προσφορές μέχρι του ύψους του δημοπρατηθέντος ποσού, καθώς και μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ. Πηγή: http://www.skai.gr/news/finance/article/255605/arhise-i-atupi-diadikasia-enimerosis-ton-upopsifion-ependuton-gia-to-5etes-omologo/#ixzz2yOVBPC3k Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Ανακοινώθηκε η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές από το υπουργείο Οικονομικών

Υπό το αγγλικό δίκαιο η ομολογιακή έκδοση.

Την επίσημη έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, μετά από τέσσερα χρόνια, με την έκδοση πενταετούς ομολόγου «στο άμεσο μέλλον» ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Η έκδοση αναμένεται να ολοκληρωθεί την Πέμπτη, ενώ στόχος του ελληνικού δημόσιου είναι να αντλήσει 2,5 δισεκ. ευρώ και το επιτόκιο να διαμορφωθεί λίγο πάνω από 5%. 
Υπενθυμίζεται ότι η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου είχε φτάσει και στο 44,21%.

Η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ: 
«Η Ελληνική Δημοκρατία ανακοινώνει σήμερα ότι έδωσε εντολή σε διεθνείς τράπεζες για επικείμενη 5-ετη ομολογιακή έκδοση ‘αναφοράς-benchmarking’ σε ευρώ και υπό το αγγλικό δίκαιο. Η συναλλαγή αναμένεται να τιμολογηθεί και να λάβει χώρα στο άμεσο μέλλον.» 
«Στημένη και ακριβή» χαρακτήρισε την έξοδο στις αγορές ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης.

«Βεβιασμένη η έξοδος στις αγορές» αναφέρει η ΔΗΜΑΡ.

«Ο λαός δεν πρέπει να παρασυρθεί από τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης» ανέφερε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Θετική χαρακτηρίζει την επικείμενη έξοδο της Ελλάδας στις αγορές ο ευρωπαίος επίτροπος Όλι Ρεν. Όπως ανέφερε, τα θετικά σημάδια ενθαρρύνουν την Ελλάδα να προχωρήσει μπροστά.

Την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, με την έκδοση πενταετούς ομολόγου, για την Πέμπτη, προανήγγειλε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters. "Θα συνιστά μεγάλη επιτυχία εάν το κουπόνι (επιτόκιο) είναι κάτω από 5,3%", σημείωσε έλληνας αξιωματούχος τον οποίο επικαλείται το διεθνές πρακτορείο.

Στο μεταξύ, σήμερα Τετάρτη διενεργήθηκε και δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων, ύψους ενός 1 δισεκατομμυρίου ευρώ. Η απόδοση διαμορφώθηκε στο 3,01%. Υποβλήθηκαν συνολικές προσφορές ύψους 3,103 δισεκατομμυρίων ευρώ, πού υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 3,10 φορές.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους, έγιναν δεκτές προσφορές μέχρι του ύψους του δημοπρατηθέντος ποσού, καθώς και μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ.


Πηγή: http://www.skai.gr/news/finance/article/255605/arhise-i-atupi-diadikasia-enimerosis-ton-upopsifion-ependuton-gia-to-5etes-omologo/#ixzz2yOVBPC3k
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

No comments:

Post a Comment