Wednesday 9 April 2014

Α(γ)ρειος Πάγος στα βίντεο της Χρυσής Αυγής

ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΚΑΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ

Α(γ)ρειος Πάγος στα βίντεο της Χρυσής Αυγής

«Μπλόκο» στην προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να απαξιώσει την πολιτική ζωή και τη Δικαιοσύνη με τον πολιτικο-δικαστικό εκβιασμό και τις απειλές της για επικείμενη δημοσιοποίηση και άλλων παράνομων βίντεο με υποκλαπείσες συνομιλίες επιχειρεί να βάλει η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, επισείοντας νέες κακουργηματικές διώξεις σε βάρος των στελεχών της, καθώς και αυτόφωρες διαδικασίες με άμεσες συλλήψεις ακόμα και βουλευτών της ΧΑ εάν ξαναχρησιμοποιήσουν παράνομο οπτικοακουστικό υλικό.

Στο Αυτόφωρο θα οδηγηθούν βουλευτές της Χρυσής Αυγής αν δημοσιεύσουν παράνομο οπτικοακουστικό υλικό όπως έκανε πρόσφατα ο Ηλ. Κασιδιάρης
Στο Αυτόφωρο θα οδηγηθούν βουλευτές της Χρυσής Αυγής αν δημοσιεύσουν παράνομο οπτικοακουστικό υλικό όπως έκανε πρόσφατα ο Ηλ. Κασιδιάρης
Χθες η εισαγγελέας ΑΠ Ευτ. Κουτζαμάνη με παραγγελία της προς τη διευθύνουσα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας Π. Φάκου ζήτησε στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, που βρίσκεται σε εξέλιξη, να διερευνηθεί εάν τα στελέχη της ΧΑ απειλώντας με νέα βίντεο διαπράττουν το έγκλημα της απειλής βίας κατά του πολιτικού σώματος και μελών της κυβέρνησης, ώστε να ασκηθούν νέες κακουργηματικές διώξεις, από τις οποίες μπορεί να επιβληθούν ποινές κάθειρξης 10 έως 20 ετών.
Παράλληλα, η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός ζήτησε να ενεργοποιηθεί εγκύκλιος (που είχε εκδώσει στις 18-9-2012 ο επίτιμος εισαγγελέας ΑΠ Ι. Τέντες) ώστε να συλλαμβάνεται και να οδηγείται αμέσως σε δίκη στο Αυτόφωρο όποιος χρησιμοποιεί παράνομο οπτικοακουστικό υλικό ή διαπράττει οποιοδήποτε άλλο αυτόφωρο κακούργημα, ακόμα και αν είναι βουλευτής εν ενεργεία, χωρίς να χρειάζεται να ζητηθεί προηγουμένως άρση της ασυλίας του. Ετσι επιχειρείται να «μπλοκαριστεί» η δημοσιοποίηση παράνομων βίντεο, με τα οποία η ΧΑ θέλει να γίνει ρυθμιστής των πολιτικών εξελίξεων, να απαξιώσει τη Δικαιοσύνη και τη σε βάρος της δικαστική έρευνα.
Της εισαγγελικής παραγγελίας προηγήθηκε αναφορά του υπουργού Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδια, ο οποίος, επισυνάπτοντας όλα τα δημοσιεύματα (έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου) σχετικά με το φημολογούμενο από μέλη της ΧΑ παρανόμως αποκτηθέν οπτικοακουστικό υλικό, παρακάλεσε την εισαγγελέα ΑΠ να προβεί «στις δέουσες ενέργειες για την ανάδειξη της αλήθειας και την προστασία του δημόσιου βίου από οποιαδήποτε απόπειρα εκβιασμού».
Με αφορμή την υπουργική ενέργεια η εισαγγελέας ΑΠ παρήγγειλε να συσχετιστούν στην έρευνα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών η υπουργική αναφορά, τα δημοσιεύματα και να αξιολογηθούν, καθώς και να διερευνηθεί εάν τυχόν στοιχειοθετείται το έγκλημα του άρθρου 157 του Ποινικού Κώδικα.
Σύμφωνα με αυτή τη διάταξη, όποιος με απειλή βίας επιβάλλει στη Βουλή, την κυβέρνηση ή σε μέλος τους την εκτέλεση, παράλειψη ή ανοχή πράξης που ανάγεται στα καθήκοντά τους τιμωρείται με κάθειρξη τουλάχιστον 10 ετών. Με την ίδια ποινή απειλείται όταν η πράξη στρέφεται κατά αρχηγού αναγνωρισμένου κόμματος.
Ταυτόχρονα, στο Αυτόφωρο θα οδηγούνται όποιοι χρησιμοποιήσουν ξανά παράνομα αποκτηθέν οπτικοακουστικό υλικό. Αυτό σημαίνει ότι στο Αυτόφωρο μπορεί να καταλήξουν όσοι υπέκλεψαν παράνομα συνομιλίες και διακινούν το σχετικό υλικό, αλλά και όσοι μεταδίδουν το σχετικό υλικό, μέσω των ΜΜΕ, του Διαδικτύου κ.λπ., αφού έτσι παραβιάζεται το άρθρο 370Α του Ποινικού Κώδικα. Η παραγγελία για σύλληψη και κίνηση της αυτόφωρης διαδικασίας θα γίνεται «έστω και αν ο υπαίτιος φέρει την ιδιότητα του βουλευτή εν ενεργεία», όπως τονίζεται στο εισαγγελικό έγγραφο, με την επισήμανση ότι η παραγγελία εφαρμόζεται και για κάθε άλλο αυτόφωρο κακούργημα.
Η παραγγελία στηρίζεται σε αναλυτική εγκύκλιο του Ι. Τέντε ως εισαγγελέα ΑΠ τον Σεπτέμβριο του 2012, όταν υπογράμμιζε τη δυνατότητα άμεσης σύλληψης βουλευτών για οποιοδήποτε αυτόφωρο κακούργημα, χωρίς να χρειάζεται να ζητηθεί προηγουμένως άρση της ασυλίας τους. Η εγκύκλιος εκείνη είχε εκδοθεί και για να αντιμετωπιστεί με διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος και η αντίδραση βουλευτών της ΧΑ, όταν υποκαθιστώντας τα αστυνομικά όργανα (αντιποίηση Αρχής) έκαναν έλεγχο σε αλλοδαπούς πλανόδιους μικροπωλητές για άδειες.
Βέβαια η κίνηση της αυτόφωρης διαδικασίας προϋποθέτει ότι εκείνος που παραβιάζει τον νόμο δεν θα προσπαθήσει να κρυφτεί για να αποφύγει τη σύλληψη και να γλιτώσει το Αυτόφωρο -όπως συνηθίζεται- αλλά και ότι οι αρμόδιες διωκτικές αρχές θα καταφέρουν να τον εντοπίσουν εμπρόθεσμα. Η εισαγγελέας ΑΠ ζητά παράλληλα να ολοκληρωθεί ταχύτατα η προκαταρκτική εξέταση για το κακούργημα της αθέμιτης παγίδευσης και να διερευνηθεί εάν διαπράττονται και άλλα αδικήματα (π.χ. διασπορά ψευδών ειδήσεων κ.λπ.).   ethnos
ΑΛ. ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ

No comments:

Post a Comment