Sunday 13 April 2014

Κομβικό σημείο η έξοδος στις αγορές Στήριξε την Ελλάδα και τη... λιτότητα!

Κομβικό σημείο η έξοδος στις αγορέςΣτήριξε την Ελλάδα και τη... λιτότητα!
12/04/2014
Στην ύπαρξη περισσοτέρων δυνατοτήτων σε σχέση με τις δυσκολίες αναφέρθηκε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, η οποία ωστόσο αναγνώρισε την υψηλή ανεργία που πλήττει την Ελλάδα.
Η κ. Μέρκελ, που επισκέφτηκε την Παρασκευή την Αθήνα, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας με πολλές περιπολίες αστυνομικών αλλά και απαγόρευση συγκεντρώσεων και πορειών σε μεγάλο τμήμα του κέντρου της πόλης, έδωσε στην Ελλάδα συγχαρητήρια για την έξοδο στις αγορές.
Αναφερόμενη στην έξοδο της Ελλάδας στις αγορές είπε ότι επρόκειτο για ένα κομβικό σημείο και πως δόθηκε ένα σινιάλο ότι η εμπιστοσύνη στη χώρα επέστρεψε.

Ακόμη σημείωσε ότι στον τομέα της ρευστότητας η Γερμανία είναι διατεθειμένη να βοηθήσει.
Η υπόσχεση για βοήθεια που δώσαμε, είπε, θα την τηρήσουμε, πρώτα στο χώρο των νοσοκομείων, αλλά και στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Όπως ανέφερε η καγκελάριος της Γερμανίας, τον τελευταίο ενάμιση χρόνο όντως στην Ελλάδα έγιναν πάρα πολλά, ενώ συνεχάρη τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί λέγοντας πως υπάρχουν πειστήρια ότι έχουν γίνει ουσιαστικά βήματα μπροστά, ότι η χώρα μπορεί να πει ότι τήρησε να υπεσχημένα.
«Ξέρω ότι οι άνθρωποι περνούν δύσκολα και θα συνεχίσουν να περνούν δύσκολα γιατί υπάρχουν κι άλλα να γίνουν» σημείωσε, προσθέτοντας ότι πρέπει να προσπαθήσουμε ώστε η οικονομία στην Ελλάδα να δείξει τις δυνατότητές της.
Επιπλέον, η κ. Μέρκελ τόνισε πως «είναι σημαντικό να περιμένουμε την επικύρωση του πλεονάσματος και τους επόμενους μήνες να μπούμε στην συζήτηση για το πώς θα βοηθήσουμε την Ελλάδα με το χρέος».
Από την πλευρά του, ο κ. Σαμαράς δήλωσε πως με τις θυσίες του ελληνικού λαού και την αλληλεγγύη των εταίρων μας είμαστε πια σε εντελώς διαφορετική μοίρα.

Η Ελλάδα τα κατάφερε, είναι μια καινουργια μέρα σήμερα, σημείωσε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας πως η χώρα μπαίνει στην ανάκαμψη.
Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στο πρωτογενές πλεόνασμα, το κοινωνικό μέρισμα και την έξοδο στις αγορές, τονίζοντας πως όλα αυτά οφείλονται «στις τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαού».
Επανέλαβε όμως πως οι προσπάθειες πρέπει να συνεχιστούν, διαμηνύοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις θα ολοκληρωθούν.

Οι θυσίες πιάνουν τόπο η Ελλάδα αφήνει πίσω της τα δύσκολα, είπε και πρόσθεσε ότι είναι ξεκάθαρο ότι όλα αυτά επιτεύχθηκαν με τις θυσίες και την υπομονή του ελληνικού λαό.
Ερωτηθείς για το πως συνδέεται η έξοδος στις αγορές με τις εκλογές ο κ. Σαμαράς ξεκαθάρισε ότι «δεν σκέφτομαι εκλογές, σε ότι έχω κάνει σκέφτομαι την Ελλάδα. Κοιτάζω μπροστά και βλέπω κατεύθυνση εξόδου. Σε αυτή τη κυβέρνηση ξέρουμε που πάμε και πως θα πάμε εκεί που πρέπει. Αυτό το καταλαβαίνουν όλοι».
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της κ. Μέρκελ πραγματοποιήθηκαν αρκετές διαδηλώσεις που αντιτίθενται στην επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου.
Επίθεση κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας ότι «οι δηλώσεις των κκ Μέρκελ και Σαμαρά επιβεβαίωσαν την πλήρη συμφωνία των δύο πλευρών στη συνέχιση της ίδιας πολιτικής λιτότητας και μνημονίων».
«Ο πρωθυπουργός, για μια ακόμη φορά, δεν έθεσε κανένα από τα ζητήματα που απασχολούν τη χώρα, παρά έμεινε στις ευχαριστίες προς τη Γερμανίδα καγκελάριο για την τιμή που του έκανε να τον συναντήσει, σε ευχολόγια για την ανάκαμψη και στα καθιερωμένα κροκοδείλια δάκρυα για τις θυσίες του ελληνικού λαού. Δεν αξίζει στο λαό μας ένας τέτοιος πρωθυπουργός, δεν του ταιριάζει τέτοια αντιμετώπιση».
Για ενίσχυση του πανηγυρικού κλίματος ότι «οι θυσίες πιάνουν τόπο» αξιοποιεί η κυβέρνηση την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου εκτίμησε ο Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.
«Κανένας από αυτούς δεν πρόκειται να πει στο λαό την ουσία, την αλήθεια: Για την ΕΕ, που από τη γέννησή της ήταν μια αντιδραστική συμμαχία καπιταλιστικών κρατών με περισσότερο και λιγότερο ισχυρές χώρες και σήμερα αυτή η ψαλίδα ανοίγει ακόμη περισσότερο υπέρ της Γερμανίας».
«Για το τι σημαίνει έξοδος στις αγορές, που είτε γίνει τώρα, όπως λέει η κυβέρνηση, είτε λίγο αργότερα, όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά από ένα κουρεματάκι του χρέους, αυτά τα δανεικά θα τα πληρώσει ο λαός και τα παιδιά του», ανέφερε σχολιάζοντας και τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.elzoni.gr

No comments:

Post a Comment