Thursday 24 April 2014

Αρματα μάχης προ των πυλών του Σλαβιάνσκ - Πέντε νεκροί σε φυλάκιο

Αρματα μάχης προ των πυλών του Σλαβιάνσκ - Πέντε νεκροί σε φυλάκιο

Αμείωτο ρέει το αίμα στην ανατολική Ουκρανία, με το πρακτορείο Russia Today να κάνει λόγο για πέντε νεκρούς τη νύχτα σε φυλάκιο κοντά στην πόλη Σλαβιάνσκ τη στιγμή που μεταδίδει εικόνες με ουκρανικά άρματα μάχης να προελαύνουν στο Σλαβιάνσκ, λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση «αντιτρομοκρατικών» επιχειρήσεων από το Κίεβο.

Αρματα μάχης προ των πυλών του Σλαβιάνσκ - Πέντε νεκροί σε φυλάκιο
Αρχικά, το πρακτορείο RT, επικαλούμενο πληροφορίες από την «ομάδα άμυνας» της πόλης Σλαβιάνσκ, μιλούσε για δύο νεκρούς, ωστόσο το υπουργείο Εσωτερικών της μεταβατικής κυβέρνησης στο Κίεβο ανακοίνωσε ότι οι νεκροί στη Σλαβιάνσκ είναι «μέχρι και πέντε».
Τα θύματα δέχτηκαν επίθεση αγνώστων σε φυλάκειο κοντά στην είσοδο της πόλης Σλαβιάνσκ, η οποία αποτελεί προπύργιο φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία.
«Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων έως και πέντε τρομοκράτες εξοντώθηκαν» και «ένας στρατιώτης τραυματίστηκε» στις τάξεις των ουκρανικών δυνάμεων, όπως ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του. Τρία οδοφράγματα των αυτονομιστών στην είσοδο της πόλης «καταστράφηκαν», προσέθεσε
Παράλληλα, σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας, Αρσέν Αβάκοφ, ανακοίνωσε ότι ουκρανικές δυνάμεις ανέκτησαν τον έλεγχο του δημαρχείου της Μαριούπολης, του λιμανιού στη νοτιοανατολική Ουκρανία με πληθυσμό 500.000 κατοίκων, το οποίο είχε καταληφθεί από αυτονομιστές, ύστερα από συγκρούσεις τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα που προκάλεσαν τον τραυματισμό πέντε ανθρώπων.
Η απελευθέρωση του δημαρχείο έγινε όταν ομάδα τριάντα ανδρών οπλισμένων με μπαστούνια του μπέιζμπολ προσπάθησαν να μπουν στο κτίριο.
Αυξάνονται οι δολοφονίες και «εξαφανίσεις» πολιτικών και ακτιβιστών
Εν τω μεταξύ, η λίστα των «εξαφανισμένων» και δολοφονημένων πολιτικών, ακτιβιστών και δημοσιογράφων στην ανατολική Ουκρανία, εξακολουθεί να μεγαλώνει μετά το θάνατο του Βολοντιμίρ Ρίμπακ, ενός δημοτικού συμβούλου στη Χορλίβκα, πόλη της ανατολικής Ουκρανίας.
«Το γεγονός ότι άνθρωποι εξαφανίζονται το 2014 στην Ουκρανία, στο κέντρο της Ευρώπης, είναι φρικτό», λέει ο Γιούρι Ζουκ, ένας φιλοευρωπαίος δημοτικός σύμβουλος στη Χορλίβκα, που είδε τον Ρίμπακ μισή ώρα πριν από την απαγωγή του.
Ανάμεσα στους ανθρώπους που έχουν απαχθεί είναι η εκλεγμένη δήμαρχος του Σλαβιάνσκ Νέλι Στέπα, ο αμερικανός δημοσιογράφος Σάιμον Οστρόφσκι (που κινηματογράφησε τη βίαιη κατάληψη της αστυνομικής διοίκησης της Χορλίβκα), ο ουκρανός δημοσιογράφος Σέρχι Λέφτερ και η ουκρανή συνάδελφός του Ίρμα Κρατ      .ETHNOS

No comments:

Post a Comment