Friday, 31 October 2014

Συνετρίβη το διαστημικό σκάφος της Virgin Galactic - Νεκρός πιλότος

ΑΔΟΞΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΔΟΚΙΜΗ

Συνετρίβη το διαστημικό σκάφος της Virgin Galactic - Νεκρός πιλότος

Το ιδιωτικό διαστημικό σκάφος SpaceShip2 του πολυεκατομμυριούχου Ρίτσαρντ Μπράνσον συνετρίβη κατά τη διάρκεια μιας δοκιμαστικής πτήσης πάνω από την έρημο Μοχάβε της Καλιφόρνιας. Ο ένας από τους δύο πιλότους του σκάφους της Virgin Galactic έχασε τη ζωή του, ενώ ο δεύτερος σώθηκε, αλλά είναι σοβαρά τραυματισμένος.

Συνετρίβη το διαστημικό σκάφος της Virgin Galactic - Νεκρός πιλότος
Οπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές, ο συγκυβερνήτης του ιδιωτικού διαστημικού σκάφους σκοτώθηκε, ενώ ο κυβερνήτης χρησιμοποίησε το εκτινασσόμενο κάθισμα και σώθηκε κατά τη συντριβή του στην έρημο. Ο κυβερνήτης βρέθηκε τραυματισμένος στην έρημο και έχει ήδη μεταφερθεί σε τοπικό νοσοκομείο.
Αυτή ήταν η πρώτη δοκιμαστική πτήση του SpaceShip2 από τον περασμένο Ιανουάριο. Λίγα λεπτά πριν γίνει γνωστή η συντριβή η εταιρεία είχε αναφέρει ότι το σκάφος, το οποίο επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί για διαστημικό τουρισμό, παρουσίασε ένα τεχνικό πρόβλημα.
Τα αμερικανικά τηλεοπτικά κανάλια έδειξαν εικόνες όπου διακρίνονται τα συντρίμμια του SpaceShip2 στην έρημο.
Η εταιρεία του Βρετανού πολυεκατομμυριούχου Ρίτσαρντ Μπράνσον ανέφερε νωρίτερα στον λογαριασμό της στο Twitter ότι παρουσιάστηκε μια "σοβαρή ανωμαλία" κατά τη δοκιμαστική πτήση. "Θα συνεργαστούμε στενά με τις αρμόδιες αρχές για να εξακριβώσουμε τα αίτια του ατυχήματος και να παράσχουμε ενημέρωση το συντομότερο δυνατόν", πρόσθεσε.
Συνετρίβη το διαστημικό σκάφος της Virgin Galactic - Νεκρός πιλότος
Το συγκεκριμένο διαστημόπλοιο μπορεί να μεταφέρει μέχρι και έξι επιβάτες. Εκατοντάδες άνθρωποι είχαν ήδη κάνει κράτηση για μια πτήση μερικών λεπτών στο διάστημα, προκαταβάλλοντας το ποσό των 200.000 δολαρίων που στοίχιζε το εισιτήριο.  ethnos

Χρυσοχοϊδης: Προχωρούν τα έργα αποκατάστασης στην Κεφαλονιά

«ΟΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΠΡΙΝ»

Χρυσοχοϊδης: Προχωρούν τα έργα αποκατάστασης στην Κεφαλονιά

Στην Κεφαλονιά βρίσκεται ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, για να εξετάσει την πορεία αποκατάστασης των ζημιών, που προκλήθηκαν από τους σεισμούς.

Χρυσοχοϊδης: Προχωρούν τα έργα αποκατάστασης στην Κεφαλονιά
Σε σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, με τη συμμετοχή του δημάρχου Κεφαλονιάς Αλέξανδρου Παρίση, του αντιπεριφερειάρχη Παναγή Δρακουλόγκωνα, τοπικών φορέων και υπηρεσιακών παραγόντων, διαπιστώθηκε ότι έχει σημειωθεί πρόοδος στον τομέα των υποδομών, που έχει αναλάβει να κατασκευάσει το υπουργείο.
«Προχωράμε στην κατασκευή και νέων έργων, που έχουν να κάνουν με το οδικό δίκτυο της Παλικής, το οδικό δίκτυο και τους κοινόχρηστους χώρους στο Ληξούρι, τα μεγάλα οδικά έργα, που προχωρούν και ολοκληρώνονται σε λίγους μήνες, έτσι ώστε οι δημόσιες υποδομές του νησιού να γίνουν πολύ καλύτερες από πριν», τόνισε σε δηλώσεις του ο υπουργός Υποδομών
Σχετικά με το θέμα της αποκατάστασης των εργατικών κατοικιών στο Ληξούρι, ο κ. Χρυσοχοΐδης γνωστοποίησε ότι την επόμενη εβδομάδα θα βγει Κοινή Υπουργική Απόφαση, προκειμένου να δημοπρατηθεί, αφού προηγηθούν κάποιες διαδικασίες, η κατασκευή των εργατικών κατοικιών. «Αυτή τη φορά με πολύ καλές κατοικίες, όπου θα στεγαστούν οι άνθρωποι, που πριν από λίγο καιρό έφυγαν από τα σπίτια τους», είπε ο υπουργός και ανέφερε. Ότι είναι χαρούμενος «γιατί είναι ένα κοινωνικό ζήτημα, το οποίο αφορά ανθρώπους μιας λαϊκής, εργατικής πόλης, όπως είναι το Ληξούρι».
Αναφερόμενος στις διαδικασίες αποκατάστασης, τόσο των σχολικών κτιρίων, όσο και των λιμανιών Ληξουρίου και Αργοστολίου, ο υπουργός είπε ότι «ολοκληρώνονται οι διαδικασίες μελέτης και επισκευής των σχολείων, το λιμάνι του Ληξουρίου προχωράει και ελπίζω, ότι το Φεβρουάριο θα προκηρύξουμε την επισκευή και συμπλήρωση των υποδομών του λιμανιού του Αργοστολίου».
«Η προσπάθεια μας αποδίδει καρπούς, η προσπάθεια επιλύει προβλήματα και αυτό είναι ένα μάθημα για όλους μας, το πώς μπορούμε να είμαστε αποτελεσματικοί, πώς μπορούμε να συνεργαζόμαστε και να δίνουμε λύσεις στα προβλήματα των πολιτών» τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης και προσέθεσε: «Κάθε φορά φεύγω από την Κεφαλονιά με τη διαπίστωση ότι τα πράγματα προχωράνε, αλλά και την υπόσχεση προς τον εαυτό μου και προς όλους εσάς, ότι την επόμενη φορά, τα πράγματα θα είναι ακόμη καλύτερα».ethnos

Αγγελος Δεληβοριάς: Αποχωρεί ένας ευπατρίδης

ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ 

Αγγελος Δεληβοριάς: Αποχωρεί ένας ευπατρίδης

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΠΟΥΡΝΑΡΑ
Φωτογραφία: Νίκος Κοκκαλιάς
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
 Το έλεγε εδώ και πολύ καιρό ο Αγγελος Δεληβοριάς ότι επιθυμεί να αφήσει την ηγεσία του Μουσείου Μπενάκη. Όμως δεν το έπραττε όχι γιατί είχε ταυτιστεί με την θέση αυτή, αλλά ίσως δεν ήθελε να αφήσει το τιμόνι του ιδρύματος σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για το οικονομικό του μέλλον. Φαίνεται όμως ότι η βάση για μια νέου τύπου διαχείριση ήδη έχει εφαρμοστεί (με τμήμα ανάπτυξης, διεθνείς συνεργασίες, fundraising) και έτσι πήρε εν τέλει την απόφαση να αποσυρθεί.
 Σήμερα το μεσημέρι, σε μια αιφνιδιαστική συνέντευξη  Τύπου θα ανακοινώσει την αποχώρησή του, την ένταξή του στην Διοικητική Επιτροπή και τις διαδικασίες της διαδοχής του. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», θα προκηρυχθεί διεθνής διαγωνισμός, από τον οποίον θα προκύψει ο καινούριος διευθυντής.
 Η απόφαση του Δεληβοριά  να φύγει από την πρώτη γραμμή της ενεργού δράσης σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τα ελληνικά μουσεία, όπως ακριβώς είχε σηματοδοτήσει και η ανάληψη της θέσης του διευθυντή του Μουσείου Μπενάκη το 1974. Ηταν ο άνθρωπος που – περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον – διαμόρφωσε ένα νέο τοπίο με το όραμά του, ένα καινούριο τρόπο μουσειακής παρουσίασης, ένα νέο οργανόγραμμα και σίγουρα την αναμόρφωση του κεντρικού κτιρίου το 2000 που πέρασε το Μουσείο του Αντώνη Μπενάκη, στον 21ο αιώνα.
 Γεννημένος το 1937, προικισμένος με άπειρη ζωτικότητα, πείσμα, γνώσεις, αντίληψη, είχε την ευτυχή συγκυρία να τον επιλέξουν σε μια θέση, η οποία ανέδειξε την χαρισματικότητά του και εκείνος με την σειρά του αφοσιώθηκε ολότελα σε έναν ιερό σκοπό: να κάνει το Μουσείο Μπενάκη ένα ορόσημο για τον σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό. Σήμερα, θα μάθουμε περισσότερα για την απόφασή του αλλά και για το πώς θα αξιοποίησει την τεράστια εμπειρία του προς το συμφέρον του ιστορικού ιδρύματος.
Έντυπη

Εθνικό σχέδιο, ομαλή συνέχεια

ΝΙΚΟΣ ΞΥΔΑΚΗΣ

Εθνικό σχέδιο, ομαλή συνέχεια

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:KAΘHMEPINA
H συνάντηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλ. Τσίπρα με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γ. Στουρνάρα στέλνει ωφέλιμο μήνυμα προς την κοινωνία, ανεξαρτήτως του περιεχομένου της συζήτησης. Το μήνυμα είναι ότι οι πολιτειακοί παράγοντες, εκλεγμένοι και διορισμένοι, συνομιλούν, ενημερώνονται αμοιβαία, ανταλλάσσουν απόψεις και σχέδια, διαπιστώνουν διαφορές θέσεων αλλά και δυνητικά σημεία σύνθεσης. Αλλωστε, καθήκον αμφοτέρων, διακηρυγμένο τουλάχιστον, είναι η ανόρθωση της χώρας, χωρίς προσωπικά ή φατριαστικά φίλτρα. Δεν καλούνται να ταυτιστούν πολιτικά ή ιδεολογικά, αλλά είναι υποχρεωμένοι να βρουν έναν ελάχιστο κοινό παρονομαστή, λειτουργικό για την κοινωνία και το δημοκρατικό κράτος.

Για να το δούμε και απέξω: Οι ξένοι βλέπουν την Ελλάδα ενιαία, σαν μια πολιτική συνέχεια, ένα ενιαίο πολιτικό σύστημα, ανεξαρτήτως χρώματος της κυβέρνησης. Φυσικά δεν είναι ίδιες όλες οι κυβερνήσεις, διαφέρουν ιδεολογικά και πολιτικά, αλλά στις σχέσεις και τις διαπραγματεύσεις με τον ξένο παράγοντα, κάθε κυβέρνηση εκπροσωπεί το κοινωνικό όλον, διαχειρίζεται εθνικά συμφέροντα σε ιστορική προοπτική, δεν εκπροσωπεί συμφέροντα προσώπων ή ομάδων – τουλάχιστον τυπικά. Αλλά στο σημείο που έχει φτάσει η χώρα, το τυπικό, πρέπει να είναι και ουσιαστικό, διαρκώς και συνεκτικά.

Ας το δούμε από μέσα: κοινή η διαπίστωση ότι δεν υπάρχει εθνικό σχέδιο ανόρθωσης, ολοκληρωμένο και συγκροτημένο. Υπάρχουν προσχέδια, φωτοβολίδες, μονότονη επίκληση ταριχευμένων εννοιών: ανταγωνιστικότητα, νέες τεχνολογίες, νέα επιχειρηματικότητα, start up. Στην προχθεσινή έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής περιγράφεται ωμά: «Δεν έχει ακόμα διαμορφωθεί ένα εθνικό πρόγραμμα για την εποχή μετά το τρέχον μνημόνιο που τελειώνει το 2014. Οσα έχουν αναγγελθεί έως τώρα για ένα τέτοιο σχέδιο επαναλαμβάνουν γενικούς στόχους (ανταγωνιστικότητας, εξωστρέφειας κ.λπ.) χωρίς να συνοδεύονται από συγκεκριμένα μέτρα, χρονοδιαγράμματα, αιτιολογήσεις. [...] Στη δημόσια συζήτηση κυριαρχεί από την πλευρά τόσο της κυβέρνησης όσο και της αξιωματικής αντιπολίτευσης το ζήτημα του τέλους του μνημονίου. Με τον τρόπο που τίθεται το θέμα δίνεται η εντύπωση ότι από το 2015 η ελληνική οικονομική πολιτική δεν θα υπόκειται σε κάποιες δεσμεύσεις, προκαλούνται ανεδαφικές προσδοκίες για ικανοποίηση πάσης φύσεως απαιτήσεων και τροφοδοτείται η εντύπωση πως ό,τι έγινε ώς τώρα ήταν λάθος».

Σχετικά με τα παραπάνω είναι όσα οξυδερκώς έγραψε την περασμένη Δευτέρα στους Fianancial Times ο αρθρογράφος Tony Barber: «Aυτό που έχει σημασία για την Ελλάδα δεν είναι εάν θα παραμείνει στην κυβέρνηση ο κ. Σαμαράς ή εάν θα τον αντικαταστήσει ο κ. Τσίπρας. Είναι το εάν η πενταετία κακουχιών και υποταγής στην τρόικα οδήγησε στον εκσυγχρονισμό της πολιτικής κουλτούρας και της στάσης του κόσμου προς το κράτος». Ο Τ. Barber φαίνεται ότι γνωρίζει σε βάθος τα ελληνικά πράγματα· κορυφώνει τον συλλογισμό του πικρόχολα: «Οι πελατειακές σχέσεις και ο εγωισμός των οικονομικά ισχυρών επιβίωσαν από όλα τα δεινά του 20ού αιώνα – δύο παγκόσμιους πολέμους, ξένη κατοχή, εμφύλιο πόλεμο και χούντα. Μην απορείτε εάν επιβιώσουν και από την τρόικα, αφού φύγουν οι τελευταίοι ξένοι ηγεμόνες της χώρας».

Η Ελλάδα θα επιχειρεί να ανασυγκροτηθεί τα επόμενα χρόνια σε ευρωπαϊκό περιβάλλον στάσιμο ή και υφεσιακό. Η ανασυγκρότηση άρα θα είναι διπλά δύσκολη, εφόσον οι υφιστάμενοι δεσμοί με το ατελές ευρωπαϊκό ολοκλήρωμα είναι πολλαπλοί και ζωτικοί. Πιθανολογείται βάσιμα ότι η πολιτική της άκαμπτης λιτότητας θα αλλάξει, προς το καλύτερο. Εν τοιαύτη περιπτώσει, η Ελλάδα θα πρέπει να είναι έτοιμη από τώρα, για να επωφεληθεί όσο το δυνατόν περισσότερο. Γι’ αυτό επείγουν ο εθνικός σχεδιασμός και η ομαλή δημοκρατική συνέχεια.
Έντυπη

Ευκαιρία μείωσης του χρέους, τώρα

 ΜΠΑΜΠΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Ευκαιρία μείωσης του χρέους, τώρα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 
Εκανα υπομονή μερικά εικοσιτετράωρα, μήπως κι ακούσω κανέναν πολιτικό να ζητεί το, κατά τη γνώμη μου, αυτονόητο σε ό,τι αφορά τα δεσμευμένα κεφάλαια για τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος.

Νομίζω ότι όλοι θα συμφωνήσετε πως δεν υπάρχει κανείς λόγος να κρατούμε σε ειδικό λογαριασμό, στον οποίο προφανώς χρεώνονται τόκοι, ένα τόσο μεγάλο ποσό, τώρα που γνωρίζουν όλοι ότι οι τράπεζες δεν θα το χρειαστούν.

Τα 11 και κάτι δισεκατομμύρια πρέπει να επιστραφούν στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Σταθερότητας (ESM) και να διαγραφούν από το δημόσιο χρέος. Κάποιος, δηλαδή η κυβέρνηση, πρέπει να το κάνει αύριο το πρωί ώστε να αρθεί μια ακατανόητη ολιγωρία.

Με την ίδια ευκαιρία, θα ήθελα να παρακαλέσω την κ. Αναστασία Σακελλαρίου, διευθύνουσα σύμβουλο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, που αποδεδειγμένα φέρει εις πέρας το δύσκολο έργο που της ανατέθηκε, να κάνει σε όσους νοιάζονται για το δημόσιο χρήμα μια σπουδαία εξυπηρέτηση.

Να ανακοινώσει τον αναλυτικό λογαριασμό των κεφαλαίων που χρειάστηκαν (α) για την ανακεφαλαιοποίηση, δηλαδή τη διάσωση, των ελληνικών τραπεζών και (β) για να εξουδετερωθούν οι καταστροφικές επιπτώσεις που θα είχε η ανοικτή κατάρρευση της Αγροτικής Τράπεζας, των κυπριακών τραπεζών, του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και ορισμένων μικροτέρων ιδιωτικών και συνεταιριστικών ιδρυμάτων.

Στον λογαριασμό αυτόν θα ήταν καλό να προστεθούν τα κεφάλαια που έβαλαν οι ιδιώτες, καθώς και εκείνα που προσέθεσαν οι τράπεζες εξ ιδίων πόρων.

Αν το κάνουμε αυτό, θα είμαστε όλοι σε θέση να επιβεβαιώσουμε πως πρέπει πραγματικά να επιστρέψουμε αμέσως τα 11 δισ. στους Ευρωπαίους που μας τα δάνεισαν. Εξάλλου, η περίφημη πιστωτική γραμμή διευκόλυνσης ή, για να κυριολεκτούμε, η γραμμή ασφαλούς εξόδου στις αγορές απαιτεί μια ξεχωριστή διαδικασία.

Θα χρειαστεί να συμφωνήσουμε τις προϋποθέσεις που θα τηρεί η ελληνική κυβέρνηση κατά την περίοδο για την οποία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παράσχει την εγγύησή της. Επειδή δεν προβλέπεται εκταμίευση και κατανάλωση δανείου, αλλά πρακτικώς η «απλή» έκδοση μιας εγγυητικής επιταγής, δεν θα υπάρξει καμία τρόικα ή άλλα παρόμοια όργανα. Η ίδια η Επιτροπή, που έτσι κι αλλιώς έχει την ευθύνη ελέγχου όλων των οικονομιών, θα κάνει τη δουλειά του αυξημένου ελέγχου. Εξάλλου, η κυβέρνηση οφείλει να συμφωνήσει, τους αμέσως επόμενους μήνες, σε ένα Μετα-Μνημονιακό Πρόγραμμα Παρακολούθησης.

Κάποιοι, βεβαίως, φοβούνται μήπως η Ελλάδα βρεθεί, την ερχόμενη άνοιξη, σε παρεμφερή κατάσταση με εκείνη που αντιμετώπισε την ίδια περίοδο του 2010: να χρειάζεται κεφάλαια από τις αγορές, οι οποίες, όμως, θα παραμένουν κλειστές για το ελληνικό κράτος. Υπερβολές!
Έντυπη

Eurozone inflation edges up to 0.4%


Eurozone inflation edges up to 0.4%

Waiter in Paris

Related Stories

Inflation in the eurozone rose slightly in October, giving some hope that the spectre of deflation can be staved off.
The flash inflation figure of 0.4% for October was up from 0.3% in September, Eurostat said.
The services sector was the biggest influence on the rise, showing an increase of 1.2% compared with a 1.1% rise in September.
Eurostat also said that the eurozone's unemployment rate remained unchanged at 11.5% in September.
'Crumb of comfort'
The European Central Bank's (ECB) inflation target is close to, but below 2%. However, the decline in the inflation rate, together with sluggish growth, has put the bank under pressure to step up its stimulus measures.
The ECB has already cut its benchmark interest rate to 0.05% and started an asset purchase programme.
Howard Archer, an economist at IHS Global Insight, described the pick-up in inflation as a "small crumb of comfort".
"Nevertheless, October marked the 13th successive month that eurozone consumer price inflation has been less than 1.0% and there is still a significant risk that extended very low inflation could ultimately morph into deflation, especially given weak oil prices and still muted eurozone economic activity."bbc

Syrian regime denounces Turkey for allowing foreign fighters to enter Kobane

Syrian regime denounces Turkey for allowing foreign fighters to enter Kobane

Iraqi pesh merga fighters are making preparations to cross into Syria to battle the Islamic State militants. (Reuters)
 October 30 at 2:35 PM  
 Ten Iraqi Kurdish fighters crossed into the embattled Syrian border town of Kobane from Turkey on Thursday, drawing an angry response from the Damascus government, which accused Ankara of violating national sovereignty by allowing foreign troops to enter Syria.
The Iraqi peshmerga delegation crossed back into Turkey at nightfall after discussing with Syrian Kurds details of the expected deployment of a force of about 150 that was dispatched from Iraq to help them battle Islamic State militants for control of Kobane, Kurdish activists said.
The obscure little town has no strategic significance but has emerged as an early test of the U.S.-led air campaign against the Islamic State in Syria. As the battles in Kobane raged within sight of TV cameras on the Turkish border and Syrian Kurds complained of being ignored, the town became the chief focus of the airstrikes.
U.S. warplanes have since conducted multiple bombing raids against Islamic State positions in and around Kobane, helping the Kurds stave off what had appeared to be imminent defeat.
The small peshmerga deployment is unlikely to herald a major shift on the ground, but it is a symbolically important moment for Kurds across the region, signifying an internationally sanctioned cross-border alliance that some of them hope will advance their dreams of uniting under an independent nation.
“The peshmerga won’t change the military balance,” said Kurdish activist Barzan Iso, speaking from the Turkish border. “But it shows that Kurds are not alone, and that we are united in the fight against terrorism and the Islamic State.”
The peshmerga presence also may make it easier for the United States toairdrop weapons to the beleaguered Kurds in Kobane, as it did last week, despite objections from Turkey. It also is expected to ease Turkey’s concerns about U.S. efforts to aid the Syrian Kurds because Ankara has good relations with Iraq’s Kurds and has welcomed the arrival of the peshmerga.
Although the peshmerga numbers are small, this is the first time foreign troops will be deployed publicly to Syria since the rebellion against President Bashar al-Assad began in 2011. Syria expressed fury and accused Turkey of violating its border “by allowing foreign forces and terrorist elements . . . to cross into Syrian territories.”
By “terrorist elements,” Syria was apparently referring to a contingent of about 50 Free Syrian Army opposition fighters who crossed into Kobane on Wednesday ahead of the peshmerga. The reinforcements were part of a wider, four-way deal reached among Turkey, the government of the Iraqi region of Kurdistan, the Syrian Kurds and the United States to reinforce the Kobane defenders.
Syria, however, singled out Turkey for responsibility, calling its behavior “disgraceful.”
“Once again, Turkey proves real its conspiratorial role, premeditated intentions and flagrant intervention in Syria’s affairs,” the Foreign Ministry said in a statement that was carried by the official Syrian Arab News Agency.
The statement also warned that Syria will seek to “thwart the dangerous plot of the Turkish government.” Syria issues almost-daily statements attacking Turkey, which backs the revolt against Assad.
The Syrian response underscored the complications involved in the effort to save Kobane.
The People’s Democratic Party, or PYD, to which the Kurds fighting in Kobane belong, is affiliated with the Kurdistan Workers’ Party, or PKK, which Turkey and the United States have designated a terrorist organization. The PKK, in turn, has ties to the Assad regime.
The Iraqi Kurds have close relationships with Turkey and the United States and are affiliated with a different Syrian Kurdish faction, the Kurdish National Council, which backs the Syrian opposition and is at odds with the PYD over who should control the Kurdish regions of Syria.
The deployment of the Iraqi peshmerga fighters in Kobane may, therefore, herald a breakthrough in the long-running rift between the rival Syrian factions and open the door to a more unified Kurdish position on the Syrian conflict that sits easier with the Turkish government.
Turkey had been loath to aid a faction it regards as close to Assad and is hoping the reinforcements will bring Syria’s Kurds closer to the opposition. The government in Ankara had been widely accused of not doing more to aid the Kurds as the Islamic State bore down on Kobane. Turkey, however, says the PYD faction in the town rejected offers of help.
Brian Murphy in Washington contributed to this report.   washington post