Monday 20 October 2014

Η απάντηση της Βούλτεψη για το «ραγιαδισμό»

«ΞΥΠΝΗΣΑ ΤΗΝ 21Η ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΜΕ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ»

Η απάντηση της Βούλτεψη για το «ραγιαδισμό»

Τη δική της απάντηση στα σχόλια του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Π.Λαφαζάνη περί ραγιαδισμού έδωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη. Σε δηλώσεις της εκτίμησε ότι θα βρεθεί ο αναγκαίος αριθμός των βουλευτών για να στηριχθεί η πορεία της χώρας, ενώ υποστήριξε ότι η Ελλάδα θα βγει από το Μνημόνιο.

Η απάντηση της Βούλτεψη για το «ραγιαδισμό»
«Δε χρειάζονται αποδείξεις. Απλώς πολιτική εκτίμηση κάνουμε, όταν η χώρα θα έχει προχωρήσει θα βρεθεί ο αριθμός των βουλευτών» πρόσθεσε, μιλώντας το πρωί στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega.
Η κ. Βούλτεψη έστρεψε τα πυρά της στην αξιωματική αντιπολίτευσηκατηγορώντας τη ότι «ξαφνικά από αντιμνημονιακή έγινε μνημονιακή και διαμαρτύρεται και μας καταγγέλλει για προσπάθεια - απόπειρα πρόωρης εξόδου από το μνημόνιο. «Η αντιπολίτευση δεν μπορεί να ζήσει χωρίς μνημόνιο, δεν μπορεί να ζήσει χωρίς να έχει κάτι να καταγγείλει».
«Εμείς αυτό το οποίο κάνουμε, είναι αυτό το οποίο έπρεπε να κάνουμε. Το πρόγραμμα της ΕΕ λήγει στο τέλος του 2014. Απομένει το πρόγραμμα του ΔΝΤ και έπρεπε να ξεκινήσει αυτή η συζήτηση γιατί όλες οι χώρες βγήκαν από το πρόγραμμα και πρέπει να βγούμε κι εμείς. Οι αγορές δεν αντέδρασαν γι' αυτό, ήμασταν πολύ ξεκάθαροι», πρόσθεσε.
Αναφερόμενη στις δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, η κ.Βούλτεψη υπογράμμισε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και μήνες λέει διάφορα πράγματα. Τόσο πολύ όμως συγκεκριμένα όπως έγινε στη συζήτηση για την πρόταση ψήφου εμπιστοσύνης από αρχηγό, με τον κ. Τσίπρα να λέει ξεκάθαρα, στέλνω μήνυμα στο Βερολίνο στις Βρυξέλλες και στην Ουάσιγκτον ότι η επόμενη κυβέρνηση δεν θα δεσμεύεται από τις αποφάσεις και τις συμφωνίες της σημερινής, δεν έχει ξαναγίνει. Από το μνημόνιο θα βγούμε».
Ακόμη, αναφέρθηκε στα δημοσιεύματα του ξένου Τύπου που κάνουν λόγο για τον κίνδυνο πολιτικής αστάθειας στη χώρα. «Η New York Times γράφουν ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να γίνουν εκλογές στην Ελλάδα, και να κερδίσει το κόμμα το οποίο διατείνεται ότι δεν πρέπει να τηρούνται τα σύμφωνα σταθερότητας».
«Τα πράγματα είναι συγκεκριμένα. Το πρόγραμμα της ΕΕ τελειώνει το τέλος του 2014. Έπρεπε να ξεκινήσει μια συζήτηση για το τι θα γίνει. Θα φτάσουμε στο τέλος του προγράμματος και θα συνεχίσουμε μόνο με το ΔΝΤ, άρα δεν υπάρχει τρόικα; Θα υπάρξει αμέσως μετά μια πιστοληπτική γραμμή στήριξης της Ελλάδας» επανέλαβε.
Υποστήριξε ότι η χώρα δεν θα χρειαστεί νέο μνημόνιο «αλλά η Ελλάδα θα ακολουθεί πρόγραμμα δημοσιονομικού ελέγχου διότι διαφορετικά θα επιστρέψουμε στα χρεη και τα ελλείμματα. Και επειδή ο κ. Λαφαζανηςμίλησε για ραγιαδισμό αναφερόμενος σε εμένα και στον κύριο Μητσοτάκη έχω να πω ότι δουλεία είναι το χρέος, το οποίο υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ και όλες οι συνιστώσες του».
«Εγώ δεν ενοχλήθηκα, γιατί ραγιάς είναι αυτός που αισθάνεται ραγιάς. Αυτός που ξύπνησε το πρωί της 21ης Απριλίου με ένα περίστροφο στην πλάτη του και δεν φοβήθηκε κι ας ήταν σε τρυφερή ηλικία, ραγιάς δεν θα γίνει ποτέ», είπε η κ.Βούλτεψη, απαντώντας σε προσωπικό τόνο.
«Το κακό για τη χώρα είναι αυτή τη στιγμή υπάρχει μια αξιωματική αντιπολίτευση βαθιά διαιρεμένη. Από χθες η αντιπολίτευση βρίσκεται σε σχίσμα... Πως ο ελληνικός λαός θα μπορούσε να εμπιστευτεί τις τύχες της χώρας σε ένα κόμμα που είναι κομμένο στα δυο;» διερωτήθηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος. «Τον κ. Τσιπρα εκτός από τις αγορές τον τρόμαξαν και οι συνιστώσες του», κατέληξε.

No comments:

Post a Comment