Sunday 14 June 2015

Πυρά από την αντιπολίτευση για το χειρισμό των διαπραγματεύσεων

ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ

Πυρά από την αντιπολίτευση για το χειρισμό των διαπραγματεύσεων

Βολές κατά του πρωθυπουργού και της διαπραγματευτικής ομάδας για τους χειρισμούς που γίνονται στις Βρυξέλλες ρίχνουν οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Πυρά από την αντιπολίτευση για το χειρισμό των διαπραγματεύσεων
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μιλώντας στην εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος", εκτίμησε ότι ο πρωθυπουργός δεν θέλει την ανάπτυξη και πολεμά τις μεταρρυθμίσεις. "Νιώθει άβολα όταν ακούει για επιχειρηματικότητα, εξωστρέφεια και ανταγωνιστικότητα. Από ιδεοληψία θέλει να ξαναφέρει στην Ελλάδα το μεγάλο κομματικό κράτος. Όμως η μάχη της ανάπτυξης θα κερδηθεί μόνο αν κερδίσει ο 'ιδιωτικός' τομέας το μεγάλο κράτος", είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε:
"Αν το μεγάλο κράτος κερδίσει τον ιδιώτη, θα βλέπουμε να έρχεται ο λογαριασμός στους πολίτες μέσα από άνευ προηγουμένου φορολογικές καταιγίδες που θα φέρουν ύφεση και άνοδο της ανεργίας, κάτι το οποίο δυστυχώς ζούμε από τους πρώτους μήνες του ΣΥΡΙΖΑ".
Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, αν και εκτίμησε ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει πρόθεση να οδηγήσει τη χώρα "στα βράχια" δεν έκρυψε τον φόβο του για έξοδο από το ευρώ λέγοντας: Πρέπει ο Πρωθυπουργός να κάνει κάτι για να μην έρθει η καταστροφή. Δεν φτάνει όμως μόνο να το θέλει. Αυτό τη ιστορία με τη χρεοκοπία εντός του ευρώ πολύ σύντομα θα σημάνει εθνικό νόμισμα, δραχμή".
Ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας υπογράμμισε για ακόμη μια φορά ότι ο λαός θα κληθεί να πληρώσει ξανά τα νέα μέτρα εκτιμώντας μάλιστα πως οι μακρόχρονες διαπραγματεύσεις φουσκώνουν τον λογαριασμό, ο οποίος θα είναι "χωρίς δόσεις και ευκολίες πληρωμής".
Από την πλευρά ο απερχόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος, προειδοποίησε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι η ρήξη ως επιλογή δεν υπάρχεικαθώς θα οδηγήσει σε υποβάθμιση, ταπείνωση και θα βάλει τη χώρα σε ακραίο κίνδυνο που θα την οδηγήσει σε νέα συμφωνία με τους χειρότερους όρους.ethnos

No comments:

Post a Comment