Monday 8 June 2015

Πορεία ρήξης διαγράφει η κυβέρνηση

Πορεία ρήξης διαγράφει η κυβέρνηση
08/06/2015
Με το δάχτυλο... στη σκανδάλη φαίνεται ότι είναι όλες οι πλευρές που συμμετέχουν στη συζήτηση για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.

Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, ενώ οι κορυφαίοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι προειδοποιούν την Αθήνα να σταματήσει να τραβάει το σκοινί.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ επανέλαβε τη θέση του για μη έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, τονίζοντας ωστόσο ότι αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να βγάλει λαγό από το καπέλο του για να την αποτρέψει.

Ο επικεφαλής της Κομισιόν ζήτησε επίσης τις εναλλακτικές προτάσεις της Αθήνας και μάλιστα γρήγορα, ώστε να συζητηθούν με τον Αλέξη Τσίπρα αυτή την εβδομάδα στις Βρυξέλλες.
Όπως μεταδίδει το Reuters, ερωτηθείς πότε είναι η προθεσμία για συμφωνία με την Ελλάδα, ο κ. Γιούνκερ απάντησε «σίγουρα θα υπάρξει προθεσμία», αλλά δεν είπε πότε.

Το βράδυ του Σαββάτου στην τηλεδιάσκεψη που είχαν ο Αλέξης Τσίπρας με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ συμφώνησαν ότι θα συναντηθούν την Τετάρτη στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής.
Την ίδια ώρα, αυστηρή προειδοποίηση στην ελληνική κυβέρνηση απηύθυνε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, δηλώνοντας πως «οι συνέπειες θα είναι δραματικές» εάν δεν δεχθεί την συμφωνία που προτείνουν οι θεσμοί. 
«Μπορώ μόνο να προειδοποιήσω την ελληνική κυβέρνηση να μην απορρίψει τη χείρα που της τείνουν» οι εταίροι, είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag, που δημοσιεύθηκε την Κυριακή. «Ο χρόνος εξαντλείται και οι συνέπειες θα είναι δραματικές», προσέθεσε.
Ο πρόεδρος της Ευρωβουλής υπογράμμισε πως η ΕΕ είναι διατεθειμένη να προχωρήσει σε συμβιβασμό με την ελληνική κυβέρνηση, σημειώνοντας ωστόσο ότι οι δανειστές έχουν ήδη προβεί σε ορισμένες υποχωρήσεις στη διάρκεια της διαπραγμάτευσης.
Ανέφερε, τέλος, πως τόσο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να συνειδητοποιήσουν πως δεν είναι υπόλογοι μόνο στους ψηφοφόρους τους, αλλά φέρουν ευθύνη για την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.  elzoni.gr

1 comment:

  1. αμφιβάλλω αν συνειδητοποιούν το βάρος των ευθυνών που φέρουν στους ώμους των οι της εξουσίας στην χώρα ,προφανώς ο τρόπος των ενεργειών των συνάδει με σχέδια αλλότρια απο τα της Ελλάδας και της ΕΕ .

    ReplyDelete