Saturday 22 August 2015

Σκληρή πολιτική κόντρα με φόντο τις πρόωρες εκλογές

Συνεχίζονται οι επαφέςΣκληρή πολιτική κόντρα με φόντο τις πρόωρες εκλογές
22/08/2015
Αναπόφευκτες είναι πλέον οι πρόωρες εκλογές στις οποίες οδηγεί τη χώρα ο Αλέξης Τσίπρας, μετά την παραίτησή του από την πρωθυπουργία.

Οι προσπάθειες του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλη Μεϊμαράκη για σχηματισμό νέας κυβέρνησης μέσω της διευρευνητικής εντολής δε φαίνεται να έχουν αποτέλεσμα.

Στην πρόταση του επικεφαλής της ΝΔ προς τον Γιάννη Δραγασάκη περί σχηματισμού κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον ίδιο, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κάλεσε τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να μην τον εμπλέκει σε ρόλους που πολύ καλά γνωρίζει ότι δεν θα μπορούσε να αποδεχτεί.

Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης συναντήθηκε στο γραφείο του στη Βουλή με τον πρόεδρο της ΝΔ, σημειώνοντας ότι είναι αδύνατο να υπάρξει κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή και ότι μόλις τα περιθώρια εξαντληθούν θα πρέπει η χώρα να πάει σε εκλογές.

Παράλληλα, είπε ότι το Ποτάμι θα είναι ανοιχτό σε συνεργασίες.
Πρόσθεσε ότι το Ποτάμι είναι υπέρ της διεξαγωγής εκλογών το συντομότερο δυνατόν, με σεβασμό στους κοινοβουλευτικούς κανόνες.
«Κοινή εκτίμηση είναι πως θα μπορούσαμε να αποφύγουμε τις εκλογές, και να συνεχίσει η κυβέρνηση τη θητεία της μέχρι να σταθεροποιηθεί η οικονομία στα τέλη του χρόνου ή στις αρχές του άλλου» είπε μετά τη συνάντηση με τον κ. Μεϊμαράκη.

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος παρείχε στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη τη διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης, με τον αρχηγό της ΝΔ να λέει πως θα «εξαντλήσει κάθε όριο ώστε να δοθεί λύση από την παρούσα Βουλή».
Επιμένοντας σε λύση από την παρούσα Βουλή, ανέφερε πως σε τέτοιο ενδεχόμενο για τη θέση του πρωθυπουργού θα πρέπει να επιλεγεί πολιτικό πρόσωπο, «ακόμη και από τον ΣΥΡΙΖΑ» όπως είπε.

Ο αρχηγός της ΝΔ προτίθεται να ζητήσει από την πρόεδρο της Βουλής συνάντηση των αρχηγών των κομμάτων, υπογράμμισε την άποψή του πως οι εκλογές στην παρούσα φάση δεν θα βοηθήσουν σε τίποτε, άφησε αιχμές για «ενδεχόμενα πολιτικά συμφέροντα και διαπλοκές» και επανέλαβε πως, για λύση από την παρούσα Βουλή, είναι ανοικτός και για συγκρότηση κυβέρνησης με πρωθυπουργό άλλο στέλεχος από το ΣΥΡΙΖΑ.
«Οι εκλογές είναι η ύστατη λύση και δεν βοηθούν τη χώρα» είπε στον Πρόεδρο. Ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε ότι θα πάει στη Βουλή και ζητήσει άμεσα συνάντηση από την πρόεδρο της Βουλής, προκειμένου να διερευνήσει κατά πόσο υπάρχει εμπιστοσύνη σε όποια μορφή κυβέρνησης.elzoni.gr

No comments:

Post a Comment