Thursday 27 August 2015

Μία συναυλία που επιτείνει την αθηναϊκή εξωστρέφεια


ΜΟΥΣΙΚΗ 

Μία συναυλία που επιτείνει την αθηναϊκή εξωστρέφεια

ΝΙΚΟΣ ΒΑΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει αύριο (9 μ.μ.) μουσικές του ελληνικού κινηματογράφου στο Ολυμπιείον.
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Η εξωστρέφεια προς την πόλη κάποτε ήταν εξαίρεση, γινόταν είδηση και κάποιοι ακολουθούσαν. Σήμερα, τείνει να γίνει γνώρισμα της Αθήνας, καθώς ολοένα και πιο συχνά τα μνημεία και οι αρχαιολογικοί χώροι, οι υπαίθριες εκτάσεις στις συνοικίες, οι λόφοι και τα αφανή αστικά ξέφωτα προσφέρονται γι’ αυτό που κάθε μητρόπολη οφείλει να κάνει: να γεννάει βιώματα στους κατοίκους και να δημιουργεί αξέχαστες εμπειρίες.
Η αυριανή συναυλία με πανσέληνο της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων στον Ολυμπιείον αθροίζεται σε ένα σώμα ανάλογων πρωτοβουλιών, στις οποίες πρωτοστατεί –κατά κανόνα– η Εθνική Λυρική Σκηνή. Το τελευταίο διάστημα, η νέα κινητικότητα των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων, η ολοένα και πιο πυκνή παρουσία τους στη ζωή της πόλης και η διάχυσή τους ακόμη και σε αστικά σημεία που δεν είχαν εκτεθεί στη ζωντανή μουσική είναι ένα κέρδος πρώτα πρώτα για την ίδια την Αθήνα. Αλλά φυσικά και για τους μουσικούς, που αποκτούν ένα επιπλέον ενδιαφέρον (αυτό της ώσμωσης με την ίδια την πόλη) και βεβαίως την ικανοποίηση ότι αυτό που επιτελούν είναι χρήσιμο, κοινωνικά αναγκαίο και άξιο δημόσιας αναγνώρισης.
Η παρουσία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων το βράδυ της Παρασκευής (9 μ.μ.) στον αρχαιολογικό χώρο του Ολυμπιείου (Στύλοι Ολυμπίου Διός) προκύπτει μέσα από ένα γενικότερο μέλημα του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων για εξωστρέφεια και διασύνδεση με την κοινωνία. Γι’ αυτό το πρόγραμμα που επιλέχθηκε είναι εγγυημένο ότι θα προσφέρει ευχαρίστηση στο ευρύ κοινό. Εχει τίτλο «Φεγγάρι, μάγια μού ‘κανες» και θα περιλαμβάνει αγαπημένες επιτυχίες του ελληνικού κινηματογράφου (μουσική διεύθυνση: Δημήτρης Μίχας). Η είσοδος είναι δωρεάν και θα γίνεται από την Πύλη του Αδριανού επί της λεωφ. Αμαλίας.
Έντυπη

No comments:

Post a Comment