Thursday 9 August 2012


Ρωσία: Μουσουλμανικό κοινόβιο στα έγκατα της Γης

  Εντοπίστηκαν 70 μέλη ισλαμιστικής σέχτας που ζούσαν επί χρόνια σε ένα υπόγειο καταφύγιο Εντοπίστηκαν 70 μέλη ισλαμιστικής σέχτας που ζούσαν επί χρόνια σε ένα υπόγειο καταφύγιο
Στη Ρωσία, οι αρχές ανακάλυψαν ένα μουσουλμανικό κοινόβιο, σε μια οκταόροφη υπόγεια κατασκευή. Εκεί ζούσαν τα τελευταία 10 χρόνια 70 μέλη της αίρεσης, ανάμεσά τους ένα αγόρι 18 μηνών, μια 17χρονη έγκυος κι άλλα 20 παιδιά, που δεν είχαν δει ποτέ το φως του ήλιου, δεν είχαν εξεταστεί ποτέ από γιατρό, δεν πήγαιναν σχολείο.
Εβδομήντα μέλη μιας ισλαμιστικής σέχτας που ζούσαν σε ένα υπόγειο καταφύγιο χωρίς θέρμανση ή φυσικό φως επί σχεδόν μία δεκαετία εντοπίστηκαν στα περίχωρα της πόλης Καζάν της Ρωσίας, 800 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας, όπως μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Μεταξύ των μελών της σέχτας περιλαμβάνονταν και 20 παιδιά, το μικρότερο από τα οποία είναι 18 μηνών. Πολλά από αυτά είχαν γεννηθεί κάτω από τη Γη και δεν είχαν δει ποτέ το φως της ημέρας μέχρι που εντοπίστηκαν από τις αρχές την 1η Αυγούστου. Ένα 17χρονο κορίτσι ήταν έγκυος.
Η σέχτα αυτή ιδρύθηκε από τον 83χρονο Φαϊζραχμάν Σατάροφ, που αυτοανακηρύχθηκε προφήτης και το σπίτι του ανεξάρτητο ισλαμικό κράτος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του κρατικού τηλεοπτικού δικτύου Vesti. Ο Σατάροφ ήταν σουνίτης ιερωμένος τη δεκαετία του 1970.
Δηλώνει προφήτης και ότι προχώρησε στη δημιουργία χαλιφάτου κάτω από τη γη, μετά από θεϊκό όραμα. Υποχρέωνε τους οπαδούς του να διαβάζουν τα γραπτά του, ενώ στους περισσότερους δεν επέτρεπε να βγαίνουν από το καταφύγιο.
Οι ρωσικές αρχές που έφθασαν στη σέχτα, μετά τη δολοφονία και τον τραυματισμό ηγετικών στελεχών της μουφτίας του Καζάν, ανακοίνωσαν πως θα κατεδαφίσουν το κτίριο. Εναντίον μελών της αίρεσης απαγγέλθηκαν ήδη κατηγορίες για κακομεταχείριση των παιδιών και ο ιδρυτής της κατηγορείται για αμέλεια.
Η εξωτερική εικόνα του κτιρίου με τον μιναρέ στην κορυφή του, δεν μαρτυρούσε ότι στο υπόγειό του υπήρχε ένα οκταόροφο καταφύγιο.

1 comment: