Thursday 24 September 2015

Γιούνκερ προς Τσίπρα: Να μη χαθεί άλλος χρόνος

Στο στόχαστρο το ελληνικό πρόγραμμαΓιούνκερ προς Τσίπρα: Να μη χαθεί άλλος χρόνος
24/09/2015
Με το προσφυγικό ζήτημα να παραμένει στο επίκεντρο, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δεν παρέλειψε να καλέσει τον Αλέξη Τσίπρα να μην χαθεί περισσότερος χρόνος στην εφαρμογή των συμφωνημένων με τους δανειστές.

Η χθεσινή, πρώτη συνάντηση του Γιούνκερ μετά την επανεκλογή του Τσίπρα πραγματοποιήθηκε πριν την έναρξη της έκτακτης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για την προσφυγική κρίση και διήρκεσε 50 λεπτά.
Σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές, Τσίπρας και Γιούνκερ συζήτησαν για το ελληνικό πρόγραμμα και συγκεκριμένα για τα σημεία που έθεσε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στη συγχαρητήρια επιστολή του στον Έλληνα πρωθυπουργό. 
Οι δύο ηγέτες συνομίλησαν για την προετοιμασία της χθεσινής Συνόδου Κορυφής και στην ανάγκη κοινής ευρωπαϊκής απάντησης για να αντιμετωπιστεί η προσφυγική κρίση. 
Στην 50λεπτη συνάντηση των δύο ανδρών στην έδρα της Επιτροπής στις Βρυξέλλες, παρόντες από την ελληνική πλευρά ήταν επίσης ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών επί των ευρωπαϊκών θεμάτων Νίκος Ξυδάκης.
Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Μάρτεν Φερβέι, ο νέος επικεφαλής της task force, της υπηρεσίας της Κομισιόν που στόχο έχει να παρέχει τεχνική βοήθεια στις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της Ελλάδας. 
Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι δύο άντρες συζήτησαν λεπτομερώς τα επιχειρησιακά, οικονομικά και νομικά μέτρα που πρότεινε η Κομισιόν και συμφώνησαν ότι η Ελλάδα και η Κομισιόν θα εργαστούν μαζί για την αντιμετώπιση του προσφυγικού.elzoni gr

No comments:

Post a Comment