Μασάζ στην ΚΕΔΕ στην Αθήνα, μασάζ στο… χρέος από το Βερολίνο
Όσον αφορά στη δημοτική αστυνομία, το κλίμα δείχνει να εκτονώνεται, καθώς όλα δείχνουν πως θα αξιοποιηθούν είτε από την Ελληνική Αστυνομία, είτε από το σωφρονιστικό σύστημα.
Στην εκτόνωση συνέβαλε η δήλωση του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδια, σύμφωνα με τον οποίο το υπουργείο «όχι απλώς θα αξιοποιήσει στο ακέραιο την εμπειρία των δημοτικών αστυνομικών, αλλά και θα τους καταστήσει σημαντικό παράγοντα στην εμπέδωση κλίματος ευνομίας στις πόλεις μας».
Στη δήλωσή του, ο κ. Δένδιας αναφέρει επίσης:
«Στόχος μας είναι οι δημοτικοί αστυνομικοί, οι οποίοι θα ενταχθούν στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις τοπικές κοινωνίες και εντέλει στους δημότες.
Ήδη, με τη σύσταση της Διεύθυνσης Εξυπηρέτησης Πολιτών και Δημοτικής Αστυνόμευσης, στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο αναδιάρθρωσης της Ελληνικής Αστυνομίας, προβλέπεται η αξιοποίηση των δημοτικών αστυνομικών και η ομαλή ένταξή τους στο νέο μοντέλο δράσης της Ελληνικής Αστυνομίας
Ας στηρίξουμε όλοι, κόμματα, αιρετοί άρχοντες της Αυτοδιοίκησης, εργαζόμενοι και συνδικαλιστικοί φορείς, τη μεγάλη αυτή προσπάθεια.
Για εμάς κανείς δεν περισσεύει απ’ όσους μπορούν να προσφέρουν στον κρίσιμο τομέα της ασφάλειας του πολίτη».
Αλλά και ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου, σημείωσε πως «υπάρχουν ανάγκες επείγουσας κάλυψης θέσεων σωφρονιστικών φυλάκων, που μπορούν να ικανοποιηθούν από τη διαδικασία κινητικότητας των δημοτικών αστυνομικών».
Σήμερα, σε μια ακόμη προσπάθεια εκτόνωσης της κρίσης και κατευνασμού των πνευμάτων, συναντήσεις με το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ θα έχουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Βενιζέλος και οι υπουργοί Οικονομικών, Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Εκτός συνόρων
Και ενώ η Αθήνα αναζητεί λύσεις για τους δημοτικούς αστυνομικούς και τους σχολικούς φύλακες, εκτός συνόρων ασχολούνται με το χρέος της Ελλάδας.
Έτσι, κατά της προοπτικής νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους τάχθηκε ο Γερμανός οικονομολόγος και εκ των «σοφών» που συμβουλεύουν την γερμανική κυβέρνηση Λαρς Φελντ και συμβούλευσε την Αθήνα να μην θέσει προς το παρόν το ζήτημα, καθώς στην Ελλάδα υπάρχει ακόμη η εκκρεμότητα του μεγέθους του δημόσιου τομέα.
«Δεν πιστεύω ότι προς το παρόν πρέπει η Ελλάδα να θέσει την προοπτική ενός περαιτέρω κουρέματος του χρέους, επειδή εκεί εκκρεμεί αυτή τη στιγμή η μείωση του δημοσίου τομέα. Στην Ελλάδα υπάρχει υπερβολικά μεγάλος αριθμός προσωπικού στον δημόσιο τομέα και εκεί βλέπει κανείς αυτή τη στιγμή το πρόβλημα για να εφαρμοστούν οι οδηγίες της τρόικας», δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Γερμανική Ραδιοφωνία.
Σημείωσε δε ότι «η Γερμανία δεν προτίθεται να παραιτηθεί από κεφάλαια, από πόρους που έχει επενδύσει στην Ελλάδα» και τόνισε ότι «τα δάνεια που έχουν χορηγηθεί δεν πρέπει να παραγραφούν».
Προειδοποίησε μάλιστα ότι «εάν ετίθετο σήμερα η προοπτική ενός κουρέματος για την Ελλάδα, θα μπορούσε να οδηγήσει σε κάποια μείωση των προσπαθειών», καθώς όπως είπε, αυτό συνέβη και στο παρελθόν.
Ο κ. Φελντ υποστήριξε ότι «σίγουρα δεν έχουμε αφήσει πίσω μας τα χειρότερα» σε ό,τι αφορά την κρίση στην Ευρωζώνη και σημείωσε χαρακτηριστικά ότι το δεύτερο μισό του Μαραθωνίου είναι το πιο δύσκολο. Αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις που πρέπει ακόμη να εφαρμοστούν σε αρκετές χώρες και τόνισε ότι «πρέπει να επιδείξουν αντοχή και οι πολίτες που πλήττονται περισσότερο, αλλά από την άλλη πλευρά και οι πολιτικοί, οι οποίοι υφίστανται ισχυρά πλήγματα».
Το θέμα του ελληνικού χρέους βρίσκεται στο επίκεντρο της γερμανικής προεκλογικής εκστρατείας, με τους Γερμανούς Σοσιαλδημοκράτες να προβλέπουν απώλειες για τον Γερμανό φορολογούμενο, λόγω νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους και να καλούν τους συμπατριώτες τους να αντισταθούν, αλλά και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να πει την αλήθεια.
«Αυτή τη φορά δεν θα πρόκειται για νέα δάνεια, αλλά για ελάφρυνση του χρέους με άμεσες απώλειες για τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό», δηλώνει ο εκπρόσωπος των Σοσιαλδημοκρατών για θέματα δημοσιονομικής πολιτικής Κάρστεν Σνάιντερ στο Focus και επισημαίνει ότι αυτό ήταν το αποτέλεσμα από τις αποσβέσεις για τα δάνεια του πρώτου προγράμματος για την Ελλάδα, όπου το γερμανικό μερίδιο ήταν περισσότερα από 15 δισεκατομμύρια ευρώ.
Με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού Οικονομικών στην Αθήνα, ο κ. Σνάιντερ τον καλεί «να πει την αλήθεια στους Γερμανούς, ακόμη και αν είναι πικρή», ενώ σε ό,τι αφορά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, τάσσεται κατά της δυνατότητας απευθείας ανακεφαλαιοποίησης από τον μηχανισμό ΕΜΣ. «Δεν θέλουμε να μετατραπεί ο ΕΜΣ σε Ταμείο Τραπεζικής Ευθύνης», δηλώνει. www.elzoni.gr
No comments:
Post a Comment