Friday 26 July 2013

για απιστία σε βαθμό κακουργήματος

ΓΙΑ ΑΠΙΣΤΙΑ ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ

Ποινική δίωξη εναντίον Θ. Λιακουνάκου και αξιωματικών του στρατού

Ποινική δίωξη εναντίον Θ. Λιακουνάκου και αξιωματικών του στρατού
Δίωξη για απιστία σε βαθμό κακουργήματος και ηθική αυτουργία σε απιστία καθώς και απιστία κατά συνέργεια κατά του επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκου και άλλων 18 προσώπων, στελεχών του υπουργείου Άμυνας, άσκησε η εισαγγελέας του τμήματος κατά της διαφθοράς Πόπη Παπανδρέου.
Πρόκειται για ανώτερους στρατιωτικούς και άλλους αξιωματικούς του Στρατού, που μετείχαν στις αρμόδιες επιτροπές του ΥΕΘΑ.
Η προμήθεια, για την οποία ασκήθηκαν οι ποινικές διώξεις, αφορούσε την ηλεκτρονική υποδομή για την πρόκληση σαμποτάζ ή παρεμβολών στις επικοινωνίες του εχθρού.
Επρόκειτο για 18 «παρεμβολείς» και 11 κέντρα ακροάσεων, και σύμφωνα με τη δικογραφία, ήταν ύψους 70 εκατομμυρίων ευρώ. Στο επιχειρηματία δόθηκε προκαταβολή 35 εκατομμυρίων χωρίς να παραδοθεί ποτέ το έργο.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο το δημόσιο δεν έκανε τις απαιτούμενες, ως όφειλε, ενέργειες, αντίθετα η εταιρεία προσέφυγε σε διαιτησία και κατάφερε μάλιστα να την κερδίσει, αναγκάζοντας το ελληνικό δημόσιο να πληρώσει άλλα 3 εκατομμύρια ευρώ. Η προμήθεια είχε ανατεθεί το 2001.

No comments:

Post a Comment