Friday 12 July 2013

Η σιωπηρή πλειοψηφία στηρίζει τη μεταρρύθμιση του Δημοσίου

Κ. Μητσοτάκης σε Bloomberg: Η σιωπηρή πλειοψηφία στηρίζει τη μεταρρύθμιση του Δημοσίου
Η «σιωπηρή πλειοψηφία των Ελλήνων στηρίζει την αναμόρφωση του δημόσιου τομέα», υποστήριξε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε συνέντευξή του στο αμερικανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο «Μπλούμπεργκ», ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν γενικευμένες αντιδράσεις στη χώρα, λόγω της διαθεσιμότητας και των απολύσεων που προωθούνται. «Υπάρχει μια σιωπηρή πλειοψηφία ανθρώπων που προσβλέπουν σε μια ουσιαστική μεταρρύθμιση στον δημόσιο τομέα» τόνισε, προσθέτοντας ότι «πρόκειται για τους ανθρώπους που σήκωσαν όλο το βάρος της προσαρμογής, καθώς υπάρχουν 1,3 εκατ. άνεργοι που προέρχονται από τον ιδιωτικό τομέα».
Για το πολυνομοσχέδιο, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι «όπως όλες οι ψηφοφορίες, δεν πρόκειται ούτε κι αυτή να είναι εύκολη, αλλά θεωρώ ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα στην υπερψήφισή του», προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση, μολονότι διαθέτει σήμερα μικρότερη πλειοψηφία, είναι περισσότερο ομογενοποιημένη από ό,τι στο παρελθόν».
Στο μεταξύ, σε άλλα δημοσιεύματα αμερικανικών ΜΜΕ γίνεται αναφορά σε θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος και ιδιαίτερα στην χθεσινή ενημέρωση του εκπροσώπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Τζέρι Ράις, ο οποίος υποστήριξε ότι το ελληνικό πρόγραμμα βρίσκεται σε «σωστή τροχιά» και ότι δεν πρόκειται να υπάρξει «χρηματοδοτικό κενό» έως τον Ιούλιο του 2014.
Επίσης, προβάλλεται η δήλωση του κ. Ράις ότι «οι Ευρωπαίοι εταίροι έχουν δεσμευθεί να παράσχουν επαρκή οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα, υπό την προϋπόθεση ότι θα εφαρμοσθεί το πρόγραμμα».
Πηγή: AMΠE

No comments:

Post a Comment