Friday 26 July 2013

ΜΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΑΓιορτή φιλοξενίας στο Κατάκολο
26/07/2013
Κατενθουσιασμένοι από την ελληνική φιλοξενία και κρατώντας ενημερωτικά φυλλάδια και δεντράκια ελιάς αποχαιρέτισαν την Ηλεία οι περίπου 8.500 τουρίστες που έφτασαν στο Κατάκολο πριν από λίγες ημέρες με τα κρουαζιερόπλοια Seabourn Spirit, Norwegian Jade, Horizon και Magica. 

Την αρχική επιφυλακτικότητα των τουριστών διαδέχθηκε ένα πλατύ χαμόγελο. Ζητούσαν να μάθουν για τα προϊόντα της ηλειακής γης, τα φαγητά, τα γλυκά, τα ποτά, τα φρούτα και τα αρωματικά φυτά. Κατενθουσιασμένοι γευόντουσαν τα ελληνικά λάδια, αλλά και την ελληνική μας φέτα. Βουτούσαν τις μπουκιές στο λάδι και στη ρίγανη και δοκίμαζαν τις υπέροχες ελιές, τα πατέ της ελιάς πίνοντας μια γουλιά εκλεκτού κρασιού ή τσίπουρου. 

Ήταν  η 4η συνεχόμενη χρονιά που ο Όμιλος «Πολιτεία Ήλιδας Ολυμπίας» σε συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο Κατακόλου διοργανώσε το «καλωσόρισμα» των τουριστών στο λιμάνι του Κατακόλου. Συμμετείχαν ο ΕΟΤ Κυλλήνης, η Αντιπεριφέρεια Ηλείας, οι δήμοι Πύργου, Ήλιδας, Πηνειού και Ανδραβίδας – Κυλλήνης. 

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν με προϊόντα τους οι πολιτιστικοί σύλλογοι: Ασπροσπιτιωτών «Η Πρόοδος», Αρβανιτίου Πύργου «Η Αγία Παρασκευή», Γαστούνης «Η Αρχαία Ήλις», Αχλαδινής «Το Πούσι», «οι Πυργιώτισσες», η ΑΜΚΕ Olympic garden, το κέντρο Ανάπτυξης Ορεινής Ηλείας «Διώνη». 

Ο όμιλος Aldemar (που προσέφεραν δεντράκια ελιάς), ΕΑΣ Ηλείας Ολυμπίας, ΟΛΥΜΠΙΑ Xenia, Eleia (Α. Σπηλιάδης), Κτήμα Μερκούρη, Γκρίλας, Βαρβαρήγος, ΗΛΒΙΓΑΛ Καλομοίρης, ΕΓΝΗΛ,  Piggy Farm, Β. Πανταζής, Geoplant, G.K. Biscottino, Ωκεανίς, αρτοποιείο Ζάρρας κ.α.) αλλά και μεμονωμένοι παραγωγοί όπως οι κ.κ. Ν. Αγγελόπουλος (Αχλαδινή), Δημητρόπουλος (Λάλα) Κ. Μπιλάλης (Μηλιές) αλλά και απλοί πολίτες της Ηλείας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Ομίλου.    elzoni.gr

No comments:

Post a Comment