Friday 6 December 2013

ινγκτον: Εκδήλωση για την ψηφιακή διπλωματία

συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, η ελληνική πρεσβεία και το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών
Ο Ακόλουθος Τύπου, Χρήστος Φαϊλάδης, και τα στελέχη του Γραφείου Τύπου της ελληνικής Πρεσβείας στην Ουάσινγκτον
Ο Ακόλουθος Τύπου, Χρήστος Φαϊλάδης, και τα στελέχη του Γραφείου Τύπου της ελληνικής Πρεσβείας στην Ουάσινγκτον
ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ 
Δημήτρης Μανής
Μια ιδιαίτερη εκδήλωση για την χρήση των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης από τις διπλωματικές αποστολές και τις προσπάθειες προώθησης της ψηφιακής διπλωματίας ανά τον κόσμο, πραγματοποιήθηκε στην Ουάσινγκτον με πρωτοβουλία της «Συμμαχίας για την Ψηφιακή Διπλωματία». Στην εκδήλωση, που φιλοξένησε φέτος η Πρεσβεία του Καναδά, συμμετείχαν 13 πρεσβείες στην αμερικανική πρωτεύουσα, μεταξύ των οποίων και η ελληνική, το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών, η αντιπροσωπεία της ΕΕ στην Ουάσινγκτον, το αμερικανικό Σώμα Ειρήνης και η Παγκόσμια Τράπεζα.

«Η Συμμαχία για την Ψηφιακή Διπλωματία» είναι μια άτυπη εθελοντική ομάδα που αποτελείται από μέλη πρεσβειών, κυβερνητικών και διεθνών οργανισμών, που ασχολούνται με την ψηφιακή επικοινωνία και τη χρήση των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης. Σκοπός είναι η ανταλλαγή ιδεών και γνώσεων με απώτερο στόχο την προαγωγή της ψηφιακής διπλωματίας. Επικοινωνιολόγοι, διπλωμάτες, δημοσιογράφοι και άλλοι ενδιαφερόμενοι για την ψηφιακή τεχνολογία είχαν την ευκαιρία, κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, να έρθουν σε επαφή με το προσωπικό των πρεσβειών και των διεθνών οργανισμών που χειρίζεται τα αντίστοιχα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και να ενημερωθούν για την ψηφιακή διπλωματία και το πως αυτή ενσωματώνεται στην στρατηγική αποστολή τους.

Με παρουσία στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ήδη από το 2010, το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της ελληνικής Πρεσβείας στην Ουάσινγκτον βρίσκεται σε υψηλή θέση μεταξύ των ξένων διπλωματικών αρχών όσον αφορά την ψηφιακή διπλωματία. Ενδεικτικό είναι ότι σε μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ινστιτούτου για τη Δημόσια Διπλωματία και Παγκόσμια Επικοινωνία του πανεπιστημίου “George Washingtonn ο λογαριασμός της Ελληνικής Πρεσβείας κατετάχθη στην όγδοη θέση μεταξύ των πρεσβειών που διαθέτουν Twitter.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, η ελληνική αντιπροσωπεία παρουσίασε και την καμπάνια “Study Abroad in Greece” η οποία πραγματοποιήθηκε αποκλειστικά μέσα από Facebook και Twitter. Στόχος της καμπάνιας ήταν να παρουσιασθεί μια θετική εικόνα της Ελλάδας μέσα από μαρτυρίες φοιτητών αμερικανικών πανεπιστημίων που έχουν συμμετάσχει σε εκπαιδευτικά προγράμματα στην Ελλάδα.
         
Οι λογαριασμοί που διαθέτει, στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, η ελληνική Πρεσβεία στην Ουάσινγκτον είναι οι εξής:

Facebook: www.facebook.com/GreeceinWashington
Twitter: www.twitter.com/GreeceinUSA 
Pinterest: www.pinterest.com/GreeceinUSA
YouTube: www.youtube.com/GreeceinWashington

Αντίστοιχα οι λογαριασμοί του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών είναι οι εξής:

Facebook: www.facebook.com/usdos
Twitter: www.twitter.com/StateDept
Flickr: http://www.flickr.com/photos/statephotos
Tumblr: http://statedept.tumblr.com/
YouTube: http://www.youtube.com/user/statevideo
Σχόλια
     
Δεν υπάρχουν σχόλια σ’ αυτό το φόρουμ. Γίνετε ο πρώτος σχολιαστής.

No comments:

Post a Comment