Wednesday 4 December 2013

Εισαγγελέας για την πώληση του Αστέρα Βουλιαγμένης

Εισαγγελέας για την πώληση του Αστέρα Βουλιαγμένης

Share
Είχαμε προειδοποιήσει ότι ορισμένες αποκρατικοποιήσεις και πωλήσεις ακινήτων είναι πολύ «επικίνδυνες» και χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Και πριν αλέκτορα φωνήσαι να ‘σου η πρώτη παρέμβαση εισαγγελέα για την υπόθεση της πώλησης του Αστέρα Βουλιαγμένης.
Πριν ακόμη αποσφραγιστούν οι προσφορές των τριών μνηστήρων παραγγέλθηκε εισαγγελική έρευνα η οποία καλείται να διαπιστώσει αν έχουν βάση οι καταγγελίες περί ξεπουλήματος της έκτασης των 300 και πλέον στρεμμάτων. Τα ποσά που ακούγονται, γύρω στα 300-350 εκατ. ευρώ για το «φιλέτο» της Μεσογείου, σε συνδυασμό με την «γη και ύδωρ» που προσφέρεται στο νέο ιδιοκτήτη θα αποτελέσουν το αντικείμενο της έρευνας.
Και μην ξεχνάμε. Υπάρχουν κι άλλες περίεργες περιπτώσεις που θα πρέπει να ερευνηθούν. Οπως π.χ. η πώληση 28 κρατικών ακινήτων σε Εθνική και Eurobank με ένα τίμημα 261 εκατ. Ευρώ με παράλληλη ενοικίαση από το κράτος το οποίο θα πληρώσει πολλά περισσότερα για τα επόμενα 20 χρόνια.
Και ακολουθεί και το μεγάλο «πακέτο» που ακούει στο όνομα «Ελληνικό». Η έκταση των 6.000 στρεμμάτων που διεκδικείται από τρεις κοινοπραξίες, όχι όμως από αραβικά κεφάλαια. Ακούγονται διάφορες φήμες για το τίμημα. Οτι θα είναι γύρω στα 500 εκατ. Ευρώ με ρήτρα να κάνει ο νέος ιδιοκτήτης επενδύσεις 5 δισ. Ευρώ.
Η Ελλάδα βρίσκεται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση. Ομως, το να πουλά σ’ αυτή τη συγκυρία τα «ασημικά» της… κοψοχρονιά, τότε υπάρχει πρόβλημα και θα πρέπει να το προσέξουν στην κυβέρνηση. Οχι γιατί το λέει ο ΣΥΡΙΖΑ που έτσι κι αλλιώς είναι κατά των επενδύσεων, αλλά γιατί το λέει η κοινή λογική και το περί δικαίου αίσθημα.
This entry was posted in Πρώτη Σελίδα. Bookmark the permalink.  ANTINEWS

No comments:

Post a Comment