Sunday 19 January 2014

Κόντρα για το «τρίτο μνημόνιο»

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΣΥΡΙΖΑ

Κόντρα για το «τρίτο μνημόνιο»

Σε νέο γύρο αντιπαράθεσης οδηγήθηκαν κυβέρνηση και ΣΥΡΖΑ με αφορμή τις τοποθετήσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρας σε εκδήλωση του ολλανδικού Σοσιαλιστικού Κόμματος με θέμα «Δημοκρατία, Οικονομία και Κοινωνία».

Κόντρα για το «τρίτο μνημόνιο»
Ο κ.Τσίπρας αναφέρθηκε στις συνέπειες των μνημονίων και ανέφερε ότι η Ελλάδα οδηγείται σε τρίτο μνημόνιο «ίσως με ένα διαφορετικό όνομα, αλλά με τις ίδιες πολιτικές, με νέα μέτρα λιτότητας. Γι' αυτό ο ίδιος ο κ. Σαμαράς είναι αυτός που στην πραγματικότητα θέτει το δίλημμα των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα: Λιτότητα ή ανάπτυξη, Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ».
Ακόμη, υπογράμμισε ότι «ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να είχε συνειδητοποιήσει μέχρι σήμερα ότι «η πολιτική εξαπάτηση πετυχαίνει μόνο μία φορά. Πως οι Έλληνες είναι σε επαγρύπνηση».
«Θυμούνται την προεκλογική του υπόσχεση το 2012 για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου και ακύρωση των περικοπών σε μισθούς και συντάξεις. Θυμούνται επίσης την μετεκλογική του στροφή: Τη δημόσια συγγνώμη στην κ. Μέρκελ για το αντιμνημονιακό του παρελθόν και τη μετέπειτα υποταγή του στις πολιτικές της», πρόσθεσε.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων, επεσήμανε ότι η δημοκρατία βρίσκεται σήμερα σε κίνδυνο και υποχωρεί εξαιτίας της νεοφιλελεύθερης λιτότητας, που προκαλεί την ύφεση και την εκτίναξη της ανεργίας.
«Η δημοκρατική αναδιοργάνωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα είναι κεντρικό θέμα στην προεκλογική εκστρατεία μας για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ζητώντας άμεσα τον τερματισμό της λιτότητας η οποία όπως έχει αποδειχθεί είναι μια οικονομική και κοινωνική καταστροφή, μια καταστροφή για τη δημοκρατία», ανέφερε ο κ.Τσίπρας υπογραμμίζοντας πως η λιτότητα αποτελεί από μόνη της κρίση , δεν είναι μια λύση στην κρίση.
«Εμείς λέμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ή θα είναι δημοκρατική ή δεν θα υπάρχει», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ ανέφερε πως «η δημοκρατία για εμάς είναι αδιαπραγμάτευτη» και προειδοποίησε για τα φαινόμενα της ξενοφοβίας, του εθνικισμού και του ρατσισμού που έχουν εκδηλωθεί τόσο στην Ολλανδία όσο και στην Ελλάδα.
Τέλος, εμφανίστηκε βέβαιος ότι η Αριστερά στην Ευρώπη θα είναι η θετική έκπληξη στις ευρωεκλογές του Μαΐου .
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Ολλανδίας και πλαισιώθηκε από ένα ευρύ φάσμα καταξιωμένων στα πεδία δράσης τους ομιλητών, πολιτικών, εκπροσώπων φορέων, πανεπιστημιακών.
Στα όσα υπεστήριξε ο κ. Τσίπρας απάντησε με ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου: Μιλώντας στη συγκέντρωση ενός ευρωσκεπτικιστικού, Μαοϊκού, Μαρξιστικού-Λενινιστικού, σοσιαλιστικού κόμματος της Ολλανδίας, ο κ. Τσίπρας αποκάλυψε για μια ακόμα φορά τις επικίνδυνες ψευδαισθήσεις του και τους ακόμα πιο επικίνδυνους συμμάχους του.Μίλησε για το δίλημμα 'Ανάπτυξη ή λιτότητα' αλλά απέφυγε να πει ότι Ανάπτυξη με δανεικά σημαίνει χρεοκοπία, ξέχασε να αναφέρει ότι η Ελλάδα μπαίνει ήδη σε Ανάπτυξη και αποσιώπησε πλήρως ότι το κόμμα στου οποίου τη συγκέντρωση μίλησε, είχε καταψηφίσει τη βοήθεια που δόθηκε στην Ελλάδα. Μιλάει για Ανάπτυξη, αλλά φέρνει ερείπια και θεωρεί φίλους του, εκείνους οι οποίοι επιδίωκαν και επιδιώκουν την εκδίωξη της Ελλάδας από την Ευρώπη».
Ο ΣΥΡΙΖΑ ανταπάντησε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο με ανακοίνωση στην οποία τονίζει:«Καλό θα ήταν κάποιος στο Μέγαρο Μαξίμου να ενημερώσει άμεσα τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ότι δεν συνιστούν ανάπτυξη ούτε τα χιλιάδες λουκέτα στις επιχειρήσεις, ούτε οι εκατομμύρια άνεργοι. To success story της ανάπτυξης δεν στήνεται πάνω στα ερείπια του μνημονίου, ούτε υλοποιείται με τη συνταγή της καταστροφικής λιτότητας. Χρειάζεται ρήξη και αλλαγή στην ασκούμενη πολιτική τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη και όχι ασκήσεις υποταγής στην κ. Μέρκελ και τους συμμάχους της».
Τον πόλεμο των ανακοινώσεων συνέχισε ο κ Kυβερνητικός εκπρόσωπος:Ακόμα και οι εχθροί της Ελλάδας έχουν πλέον πειστεί για την ανόρθωσή της. Μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να βλέπει παντού ερείπια. Τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει πως ο χειρότερος εχθρός μας είναι ο κακός εαυτός μας…»ΕΘΝΟΣ

No comments:

Post a Comment