Wednesday 29 January 2014

Τι λέει για την υγεία μας το χρώμα των ούρων l2vmok2u

l2vmok2u
Ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το τι μπορούμε να μάθουμε για την υγεία μας από το χρώμα των ούρων μας δίνει ένα infographic του Cleveland Clinic, ενός μη κερδοσκοπικού ακαδημαϊκού κέντρου υγείας στο Κλίβελαντ των Η.Π.Α. Το κέντρο αυτό παρέχει υπηρεσίες ιατρικής φροντίδας, έρευνας και εκπαίδευσης.
Να τονίσουμε φυσικά ότι κανένας δεν μπορεί να γίνει γιατρός του εαυτού του και ότι ποτέ η επίσκεψη σε ένα γιατρό δεν μπορεί να αντικατασταθεί από την επίσκεψη σε μία σελίδα στο internet. Όμως από αυτά που ακολουθούν μπορείτε να πάρετε μερικές χρήσιμες πληροφορίες.΄

Τι μπορεί να σημαίνει λοιπόν το χρώμα που έχουν τα ούρα μας;
fhpz41u5

Άχρωμο - διαφανές

Πίνετε πολύ νερό. Ίσως χρειάζεται να μειώσετε τις ποσότητες.

1jietwon

Ωχρό, στο χρώμα του σταχιού

Φυσιολογικό χρώμα, υποδεικνύει υγεία και καλή ενυδάτωση του σώματος.

o4eqwkkv

Ημιδιαφανές κίτρινο

Φυσιολογικό

xrc50w4f

Σκούρο κίτρινο

Φυσιολογικό. Πάντως πιείτε λίγο περισσότερο νερό.

nufrwldr

Χρώμα κεχριμπαριού ή μελί

Το σώμα σας δεν παίρνει αρκετά υγρά. Πιείτε νερό και επισκεφτείτε γιατρό αν επιμένει.

lm5zrwdx

Σκούρο καστανό

Ίσως υπάρχει πρόβλημα στο συκώτι ή έντονη αφυδάτωση του σώματος. Πιείτε νερό και επισκεφτεί τον γιατρό αν επιμένει.

xlons110

Ροζ, κοκκινωπό

Μήπως φάγατε πατζάρια, μούρα ή κάποιο γλυκό με τεχνητό κόκκινο χρώμα; Εάν όχι, ίσως τα ούρα σας έχουν αίμα. Συνήθως δεν είναι κάτι σοβαρό, μπορεί όμως να υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο συκώτι, κάποιος όγκος ή κάποια μόλυνση στο ουροποιητικό σύστημα, κάποιος προστάτης κ.α. Μπορεί ακόμη να είναι δείγμα κάποιας δηλητηρίασης από υδράργυρο. Επικοινωνήστε με τον γιατρό σας.

2nl0u5xo

Πορτοκαλί

Ίσως δεν πίνετε αρκετό νερό. Ίσως όμως υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο συκώτι ή στη χολή. Μπορεί ακόμη να είναι κάποια χρωστική τροφίμων. Επικοινωνήστε με τον γιατρό σας.

l4nyfqrh

Μπλε ή πράσινο

Πρόκειται για ειδική περίπτωση. Υπάρχει μία σπάνια γενετική ασθένεια που μπορεί να μετατρέψει τα ούρα σε μπλε ή πράσινα. Επίσης μπορεί να πρόκειται για μόλυνση του ουροποιητικού συστήματος από βακτήρια. Το πιθανότερο είναι πάντως να προέρχεται από κάποια χρωστική ουσία που μπήκε στο σώμα με το φαγητό ή ακόμη και κάποιο φάρμακο. Επικοινωνήστε με τον γιατρό σας.

53x2yeb2

Μωβ

Δεν υπάρχουν μωβ ούρα...

bnllkopf

Ούρα με αφρό

Συνήθως πρόκειται για... υδραυλικό εφέ. Μπορεί όμως να σημαίνει υπερβολικές πρωτεΐνες στη διατροφή σας ή ακόμη και πρόβλημα στο συκώτι. Δείτε γιατρό αν εμφανίζεται συχνά στα ούρα σας.

Συμπέρασμα

Μπορείτε λοιπόν να πάρετε αρκετές πληροφορίες για την υγεία σας από το χρώμα που έχουν τα ούρα σας. Μην ξεχνάτε όμως ότι ΔΕΝ μπορείτε ΠΟΤΕ να πάρετε όσες πληροφορίες θα σας δώσει μία αναλυτική εξέταση ούρων ή ένας γιατρός. Επίσης, το αίμα στα ούρα, ένα αρκετά σοβαρό σημάδι είναι πολλές φορές αόρατο με γυμνό μάτι. Το επίπεδο του σακχάρου δεν φαίνεται αλλά μπορεί να σημαίνει την ύπαρξη διαβήτη. Μην διστάζετε να επισκεφτείτε τον γιατρό γιατί μόνο αυτός μπορεί να έχει μία έγκυρη γνώμη για την υγεία σας. 
Σύνταξη/επιμέλεια: Κεφαλονίτικα Νέα
Πηγή πληροφοριών: clevelandclinic.org


Read more: http://www.kefalonitikanea.gr/2013/12/blog-post_1594.html#ixzz2roHG4Iow

No comments:

Post a Comment