Saturday 14 March 2015

Αλλαγές από την κορυφή έως τη βάση της ΝΔ

Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΣΑΜΑΡΑ

Αλλαγές από την κορυφή έως τη βάση της ΝΔ

Ριζικές αλλαγές σε ό,τι αφορά την οργανωτική δομή αλλά και τα πρόσωπα που απαρτίζουν την ηγετική ομάδα προωθεί ο κ. Σαμαράς, ο οποίος θέλει να έχει ολοκληρώσει όλες τις σχετικές διαδικασίες το αργότερο μέχρι το τέλος της προσεχούς εβδομάδας.

Ο Μ. Βαρβιτσιώτης ορίστηκε από τον Αντ. Σαμαρά επικεφαλής της γραμματείας πολιτικού σχεδιασμού
Ο Μ. Βαρβιτσιώτης ορίστηκε από τον Αντ. Σαμαρά επικεφαλής της γραμματείας πολιτικού σχεδιασμού
Ο πρόεδρος της ΝΔ έχει τη σταθερή άποψη ότι «η αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να διαχειριστεί τα πολλά και ποικίλα προβλήματα που υπάρχουν αυτή την ώρα μπορεί να οδηγήσει σε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, ίσως και πριν από το καλοκαίρι» και γι΄ αυτό θέλει να είναι έτοιμος για παν ενδεχόμενο.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του, την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να συνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα, μέσα από την οποία θα επιλεγούν τα μέλη της «σκιώδους κυβέρνησης». Θα τοποθετηθούν έξι κορυφαία στελέχη ως επικεφαλής των τομέων (αριθμός αντίστοιχος με τις έξι κοινοβουλευτικές επιτροπές που υπάρχουν) και στη συνέχεια βουλευτές θα αναλάβουν τους επιμέρους τομείς του κυβερνητικού έργου.
Τα πρόσωπα
Τα πρόσωπα που θα αξιοποιηθούν σε σημαντικές θέσεις σε αυτό το συμβούλιο θα είναι μεταξύ άλλων οι κ. Ολ. Κεφαλογιάννη, Α. Ασημακοπούλου (συναντήθηκε χθες με τον κ. Σαμαρά και το όνομά της ακούγεται για τον τομέα οικονομίας, που πιθανόν να είναι μαζί με τον κ. Σταϊκούρα), Β. Κικίλιας. Θ. Σκρέκας Σ. Βούλτεψη (ακούγεται ειδικά για τον τομέα τεκμηρίωσης), Γ. Κουμουτσάκος (ακούγεται για τον τομέα Εξωτερικών - Αμυνας), Α. Κατσανιώτης, Στ. Γκίκας, Χ. Αθανασίου (ακούγεται για τους τομείς Δημόσιας Τάξης - Δικαιοσύνης). Ο κ. Μ. Βαρβιτσιώτης ορίστηκε ήδη επικεφαλής της γραμματείας πολιτικού σχεδιασμού, ενώ η ομάδα των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων (Κυρ. Μητσοτάκης, Αδ. Γεωργιάδης και Ι. Βρούτσης) δεν πρόκειται να μεταβληθεί.
Ο κ. Σαμαράς ανακοίνωσε ήδη τη συγκρότηση του άτυπου πολιτικού συμβουλίου και η εκκρεμότητα που παραμένει αφορά τον ορισμό των δύο αντιπροέδρων του κόμματος. Ο κ. Β. Μεϊμαράκης δεν έχει ακόμη δεχθεί κάποια κρούση, ενώ οι πληροφορίες που εμφανίζουν τους κ. Βορίδη και Μητσοτάκη να αναλαμβάνουν αυτές τις θέσεις δεν επιβεβαιώνονται μέχρι στιγμής.
Ανοιγμα
Εν τω μεταξύ, ο κ. Σαμαράς προγραμματίζει έναν ευρύ κύκλο περιοδειών στην επικράτεια, με αφορμή τις περιφερειακές συνδιασκέψεις του κόμματος που θα προηγηθούν της εθνικής συνδιάσκεψης, που θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά τις εορτές του Πάσχα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι περιοδείες, που θα ξεκινήσουν πιθανότατα μέσα στον μήνα, θα αποτελέσουν και το πρώτο ουσιαστικό βήμα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην προσπάθεια ανοίγματος του κόμματος στην κοινωνία. Στόχος του κ. Σαμαρά είναι να ηγηθεί ο ίδιος μιας δυναμικής αντιπολίτευσης και παράλληλα να προσπαθήσει να προσελκύσει στη ΝΔ δυσαρεστημένους ψηφοφόρους που αν και προέρχονται από την κεντροδεξιά, έκαναν άλλες κομματικές επιλογές την 25η Ιανουαρίου.
Θεωρεί ότι με τις κινήσεις αυτές και ειδικότερα με την άσκηση μιας επιθετικής πολιτικής που υιοθετήθηκε πριν καν συμπληρωθεί μήνας από την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, θα συσπειρώσει τα στελέχη και τα μέλη της ΝΔ και δεν θα αφήσει πολλά περιθώρια για εσωστρέφεια.
Γιάννης Σαραντάκος

No comments:

Post a Comment