Thursday 26 March 2015

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
26/3

Αντιδράσεις για το τραγούδι των ΟΥΚ στην παρέλαση

 
Μεγαλύτερα ΓράμματαΜικρότερα ΓράμματαΕκτυπώστε το Αρθροmail to

Το τραγούδι των ανδρών των υποβρυχίων μονάδων καταστροφής, γνωστών ως ΟΥΚ, κατά τη διάρκεια της χθεσινής στρατιωτικής παρέλασης πυροδότησε την αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης αλλά και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Έρευνα διεξάγει το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού.
"Και το όνειρο μας είναι, στην Πόλη εμείς να μπούμε, σημαία να υψώσουμε, τον ύμνο εμείς να πούμε", τραγουδούσαν μεταξύ άλλων οι βατραχάνθρωποι.
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου με ανάρτησή της στο Facebook δηλώνει ότι τα συνθήματα αυτά είναι μια ευθεία πρόκληση για τη δημοκρατία.
"Είναι ευθεία πρόκληση για τη δημοκρατία. Και μας θυμίζει πόσο επείγον είναι το ζήτημα της κάθαρσης του στρατού από τους φασιστικούς και ακροδεξιούς θύλακες που παραμένουν ισχυροί”, έγραψε η κ. Κατριβάνου.
Και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης κάλεσε την κυβέρνηση να βάλει φρένο. "Τα εθνικιστικά συνθήματα των ΟΥΚ στην παρέλαση, είναι αντίθετα με την πάγια εξωτερική πολιτική της χώρας, Η κυβέρνηση οφείλει να βάλει φρένο", έγραψε στο Twitter.
"Το 'όχι' στις παρελάσεις έγινε χθες 'ναι' στις παρελάσεις, μαζί και με χορούς. Οι απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ αλλάζουν ανάλογα με το ποιος είναι στην κυβέρνηση. Ας μην πιστέψει αυτή η κυβέρνηση, όμως, ότι ο Έλληνας έχει κοντή μνήμα", τόνισε σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.
Από την πλευρά τους οι βουλευτές του Ποταμιού, Σπ. Δανέλλης και Γρ. Ψαριανός κατέθεσαν κοινή ερώτηση προς τους υπουργούς Άμυνας και Εξωτερικών. Οι βουλευτές καλούν τον Π. Καμμένο να επιληφθεί του θέματος και τονίζουν πως τέτοια συνθήματα εκτός του ότι είναι “βαλκανικής αισθητικής” έχουν καταδικαστεί και από την ιστορία της χώρας.
Και το ΠΑΣΟΚ στρέφεται ευθέως εναντίον της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. "Αυτοί που ως κυβέρνηση ακολούθησαν χθες την αισθητική των ΑΝΕΛ και της εθνικιστικής ακροδεξιάς, θυμούνται ότι τις προηγούμενες χρονιές αντιδρούσαν στην ίδια την έννοια της παρέλασης και ιδίως της μαθητικής; Θυμούνται ότι τις προηγούμενες χρονιές ταυτιζόντουσαν με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και όλες τις ομάδες κρούσης που παρεμπόδιζαν τις εκδηλώσεις;", ανέφερε το ΠΑΣΟΚ.
Εν τω μεταξύ, οι πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου για το άνοιγμα των ελληνικών συνόρων προκαλεί τη δυσφορία των ΗΠΑ.
Ο γερουσιαστής Nταν Κοτς μπλόκαρε την υιοθέτηση του ετήσιου ψηφίσματος για την ήμερα της ελληνικής ανεξαρτησίας και έστειλε επιστολή στον Έλληνα πρέσβη στην Ουάσινγκτον Χριστό Παναγόπουλο όπου εκφράζει την ανησυχία του για τις δηλώσεις του κ. Καμμένου λέγοντας ότι έρχονται σε αντίθεση με τις θερμές διμερείς σχέσεις και ότι "παρόμοιες εξωφρενικές δηλώσεις δεν αντανακλούν πραγματικά στην επίσημη πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης¨".

No comments:

Post a Comment