Monday 17 November 2014

Αναλυτές: «Πρόβλημα» στο Ισλαμικό Κράτος δείχνει το τελευταίο βίντεο

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ

Αναλυτές: «Πρόβλημα» στο Ισλαμικό Κράτος δείχνει το τελευταίο βίντεο

Το ισχυρό πλήγμα που έχει δεχθεί η οργάνωση τον τελευταίο καιρό επιβεβαιώνει, σύμφωνα με τους αναλυτές. το βίντεο που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Αναλυτές: «Πρόβλημα» στο Ισλαμικό Κράτος δείχνει το τελευταίο βίντεο
Σχολιάζοντας το βίντεο με το οποίο οι τζιχαντιστές ανακοινώνουν το θάνατο του αμερικανού ομήρου Πίτερ Κάσιγκ καθώς και 17 ακόμη ομήρων, ένας ειδικός αναλυτής υποστηρίζει μέσω των New York Times ότι οι συνέπειες από τις αεροπορικές επιδρομές των αμερικανών και των συμμάχων τους κάνουν έντονη την παρουσία τους στην νέα καταγεγραμμένη απεικόνιση των φρικιαστικών πρακτικών της οργάνωσης.
Συγκεκριμένα, σε αντίθεση με τα βίντεο αποκεφαλισμών άλλων δυτικών ομήρων που είχαν προηγηθεί, η ποιότητα αυτού του βίντεο είναι ιδιαίτερα «φτωχή». Ο Κάσιγκ δεν διαβάζει κάποια δήλωση ενώ κανείς άλλος από τους ομήρους δεν εμφανίζεται, παρά μόνο το κεφάλι του αμερικανού ακτιβιστή.

Η ακολουθία των γεγονότων κάνει τους αναλυτές να υποψιάζονται ότι η απειλή των αεροπορικών επιδρομών έχει αποτρέψει τους τζιχαντιστές της οργάνωσης από το να κινηματογραφούν για μεγάλο διάστημα σε εξωτερικούς χώρους. «Το πιο πιθανό είναι ότι κάτι πήγε άσχημα κατά τους αποκεφαλισμούς», προσθέτει ο αναλυτής Daveed Gartenstein-Ross.

«Πράξη βαρβαρότητας αλλά και πράξη απελπισίας από μια τρομοκρατική οργάνωση που πλέον βρίσκεται στο κυνήγι» χαρακτηρίζει το βίντεο μιλώντας στο CNN ο πρόεδρος του τμήματος Μεσανατολικών Σπουδών του London School of Economics, Fawaz A. Gerges.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, η δολοφονία ενός προσηλυτισμένου ισλαμιστή είναι μια σοβαρή παραβίαση των ηθικών κανόνων μέσα στην ισλαμική κοινότητα.  ethnos

No comments:

Post a Comment