Wednesday 26 November 2014

Ο ΣΥΡΙΖΑ ως ΧΥΤΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ ως ΧΥΤΑ

15:40
Opening quote
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα λειτουργήσει ως ΧΥΤΑ, ήτοι ως Χώρος Υγειονομικής Ταφής (των ιδεών) της Αριστεράς, ένας πολιτικός αχταρμάς με σκοπό την ομηρία του κράτους, ένα εφαλτήριο νομής της εξουσίας των «απόκληρων» του ΓΑΠ και του ΠΑΣΟΚ.

Είναι σαν κάποιοι σύντροφοι να έριξαν δύο σακούλες πολιτικά ανακυκλώσιμα υλικά στο γραφείο του Αλέξη.
Τους πρώην συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ, που από «κουτάβια» του εκσυγχρονισμού μετατράπηκαν σε όψιμους «επαναστάτες».
Πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που προσδοκούν «καρέκλες» και παραγοντιλίκι μετά την έλευση Τσίπρα στο Μαξίμου
Τη Ραχήλ των ΑνΕλ, μια ανεξέλεγκτη αγανακτισμένη πολιτική προσωπικότητα.
Τη Θεοδώρα Τζάκρη, που αφού πρώτα δεν άφησε κανένα Μνημόνιο αψήφιστο, μετανόησε και ζητά συγχώρεση μέσα από τα ψηφοδέλτια της Κουμουνδούρου.
Τη Λούκα Κατσέλη, που ψήφισε το Μνημόνιο αδιάβαστο, πριν επιστρέψει στον ορθό σοσιαλιστικό δρόμο. Από συνεργάτης του ΓΑΠ, αριστερή αντικονφορμίστρια.
Έναν εργατολόγο, έναν ηθοποιό, έναν ποιητή και μια χούφτα εκατομμυριούχους, που έχοντας λύσει το προσωπικό τους οικονομικό ζήτημα, επιθυμούν να σώσουν και το λαό.
Όλοι αυτοί είναι το πολιτικό «εποικοδόμημα» που έλεγε και ο θείος Κάρολος. Η «παραγωγική βάση» είναι η Γιάννα και η Μαριάννα, πιθανόν και η Αριάννα στο μέλλον, αλλά ας μη σταθούμε στα πρόσωπα.
Οι Έλληνες ολιγάρχες, κοτζαμπάσηδες τους έλεγαν κάποτε, θα πάνε εκεί που τα συμφέροντα τους, τους επιτάσσουν να πάνε.
Με τον Αλέξη, με τον Πάνο, με τον οποιονδήποτε πάρει ντολή σχηματισμού Κυβέρνησης και καταφέρει να πάρει τη δεδηλωμένη. Η πίτα τους θα μείνει ανέγγιχτη και τα σκυλιά χορτάτα.
Σε όλη αυτήν την διαμορφωθείσα ελίτ εξουσίας, παράταιροι φαίνονται μόνο οι αριστερές συνιστώσες και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.
«Πρώτη φορά αριστερά» λέει το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το μόνο που δεν βλέπουμε είναι αριστερές πολιτικές, εκτός κι αν στη συνάντηση με τη Γιάννα και τη Μαριάννα συζητήθηκε ο τρόπος κοινωνικοποίησης των μέσων παραγωγής, η εθνικοποίηση των τραπεζών και των διυλιστηρίων, η κρατικοποίηση των πλοίων του εμπορικού ναυτικού, ενώ είχε προηγηθεί ως ορντέβρ μια γενναία αύξηση του κατώτατου μισθού.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι εδώ και καιρό αριστερό κόμμα, δεν θα φέρει καμία αλλαγή, δεν είναι καν κάτι νέο που γεννιέται μέσα από την επώδυνη διαδικασία του διεθνούς οικονομικού ελέγχου.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα λειτουργήσει ως ΧΥΤΑ, ήτοι ως Χώρος Υγειονομικής Ταφής (των ιδεών) της Αριστεράς, ένας πολιτικός αχταρμάς με σκοπό την ομηρία του κράτους, ένα εφαλτήριο νομής της εξουσίας των «απόκληρων» του ΓΑΠ και του ΠΑΣΟΚ.
Και το μεγαλύτερο αστείο από όλα είναι ότι είναι πιθανόν να κυβερνήσει.
Γιατί, αν θεωρήσουμε –για την οικονομία της συζήτησης- ότι η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι μια κακή Κυβέρνηση, ποιος μας εγγυάται ότι οι επόμενοι δεν θα είναι απείρως χειρότεροι;
antinews

No comments:

Post a Comment