Friday 14 November 2014

Μύτη με μύτη χαιρέτισε τους Μαορί η Μέρκελ

ΑΜΗΧΑΝΗ ΣΚΗΝΗ

Μύτη με μύτη χαιρέτισε τους Μαορί η Μέρκελ

Μπορεί να είναι μια πολύ δύσκολη και περίεργη στιγμή για οποιαδήποτε προσωπικότητα ή αξιωματούχο επισκέπτεται για πρώτη φορά τη Νέα Ζηλανδία. Οι ιθαγενείς Μαορί καλωσορίζουν τους νεοαφιχθέντες με το hongi (παραδοσιακό καλωσόρισμα) και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δείχνει να διστάζει μόλις μαθαίνει τι πρέπει να κάνει.

Μύτη με μύτη χαιρέτισε τους Μαορί η Μέρκελ
Την Παρασκευή το πρωί, στο κυβερνείο του Όκλαντ, τη Γερμανίδα ηγέτη καλωσόρισαν οι πολεμιστές Μαορί με την πολεμική κραυγή «haka» και στη συνέχεια την χαιρέτισαν με το παραδοσιακό «hongi» (χαιρετισμός μύτη με μύτη), το οποίο θεωρείται ανεκτίμητο.

Όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες, η αντίδραση της Μέρκελ στην είδηση που της μεταφέρει ο γέροντας Μαορί Λιούις Μόε, για τον χαιρετισμό μύτη με μύτη, δείχνει αποστροφή.

Το hongi είναι μια αρχαία παράδοση των Μαορί που πιστεύεται ότι βασιζεται στην εμφύσηση της ζωής (μέσα από τα ρουθούνια) στην πρώτη γυναίκα από τον Θεό, τον δημιουργό της ζωής.

Σε ένα πλήρες τελετουργικό που έλαβε χώρα το πρωί στο κυβερνείο του Όκλαντ, η Μέρκελ μυήθηκε στο haka, ενώ ακολούθησε χαιρετισμός από 19 όπλα της ναυτικής τιμητικής φρουράς.

Η γερμανίδα ηγέτης είναι μεταξύ των πολλών προσωπικοτήτων που θα παραβρεθούν στη Σύνοδο των G20.ethnos

No comments:

Post a Comment