Saturday 14 February 2015

η κυβέρνηση Σαμαρα έφερε την ανάπτυξη

η κυβέρνηση Σαμαρα έφερε την ανάπτυξη
«Η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά έφερε και πρωτογενές πλεόνασμα και ανάπτυξη μετά από έξι χρόνια ύφεσης», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραγκούνης με αφορμή τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το ΑΕΠ.
Όπως υπογράμμισε, η ανάπτυξη ήταν μεγαλύτερη ακόμη και από τις επίσημες προβλέψεις της ΕΕ και πως επετεύχθη «παρά την πολιτική αβεβαιότητα που προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στο τέλος της περυσινής χρονιάς».
Επιπλέον, ο κ. Καραγκούνης τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το παραδεχόταν μέχρι σήμερα και οφείλει πια να το παραδεχτεί «βοηθώντας έτσι και τη διαπραγμάτευση, που ξεκίνησε με τους εταίρους μας».
Σημειώνεται πως το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) κατέγραψε αύξηση 1,7% στο τρίμηνο Οκτωβρίου- Δεκεμβρίου 2014 έναντι του ίδιου τριμήνου του 2013, ενώ σε ετήσια βάση το 2014 σημείωσε αύξηση 0,8%, σύμφωνα με τα εποχιακά διορθωμένα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).
Ειδικότερα, με βάση τα διαθέσιμα εποχικά διορθωμένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν σε όρους όγκου παρουσίασε αύξηση κατά 1,7% σε ετήσια βάση στο τέταρτο τρίμηνο 2014, ενώ σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο 2014 παρουσίασε μείωση κατά 0,2%.
Με βάση μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν σε όρους όγκου, κατά το τέταρτο τρίμηνο 2014, παρουσίασε αύξηση κατά 1,5 % σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο 2013.
Το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν σε όρους όγκου παρουσίασε στο τρίμηνο Ιανουαρίου – Μαρτίου 2014 μείωση 0,4% σε ετήσια βάση, στο τρίμηνο Απριλίου – Ιουνίου 2014 κατέγραψε άνοδο 0,4% και στο τρίμηνο Ιουλίου- Σεπτεμβρίου 2014 σημείωσε άνοδο 1,6%.elzoni gr

No comments:

Post a Comment