Friday 27 February 2015

Πέθανε ο θρυλικός Σποκ από το «Star Trek»

Πέθανε ο θρυλικός Σποκ από το «Star Trek»

ΑP, ΝΥΤ
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Ο Λέοναρντ Νίμοϊ, ο Αμερικανός ηθοποιός ο οποίος έγινε διάσημος ως Σποκ, στην τηλεοπτική και κινηματογραφική σειρά επιστημονικής φαντασίας «Star Trek», πέθανε σήμερα Παρασκευή σε ηλικία 83 ετών στο Λος Αντζελες.
Η γυναίκα του Σούζαν Νίμοϊ επιβεβαίωσε τον θάνατο του γνωστοποιώντας πως ο ηθοποιός βρισκόταν στα τελευταία στάδια χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας. Ο ίδιος ο Νίμοϊ είχε δηλώσει τον προηγούμενο χρόνο ότι έπασχε από τη συγκεκριμένη ασθένεια που ο ίδιος είχε αποδώσει στα χρόνια καπνίσματος. Ο Νίμοϊ είχε νοσηλευτεί σε νοσοκομείο κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.
Αν και ο Nimoy είχε ασχοληθεί με διάφορες τέχνες, όπως ποίηση, φωτογραφία και μουσική, παράλληλα με την ηθοποιία, ήταν ο ρόλος του Mr. Spock που τον έκανε γνωστό σε όλο τον κόσμο και παρά τα λαμπρά βήματα στην καριέρα του μετά την περίοδο της σειράς «Star Trek» (1966-1969), στο μυαλό του κοινού θα παραμείνει πάντα ως Σποκ.

1 comment:

  1. στα χρόνια που το διαστημόπλοιο STAR TREK έσκιζε αιθέρες προς το άγνωστο σύμπαν, πόσοι απο μας νεότεροι και παιδια με μάτια καρφωμένα στους διαστημικούς ηθοποιούς ,ονειρεμένοι οντες, ποθούσαμε για τον άνθρωπο το ιδιο ταξείδι. Δεν αργησε να διαπιστώσουμε ποίοι ηταν οι σκαπανείς και ενσαρκωτές του ονείρου Εσύ και το πλήρωμα Μr SPOK.Αξέχαστη προσφορά.

    ReplyDelete