Tuesday 20 November 2012

ΣΥΜΦΩΝΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΑΡΧΗΓΟΥΣΤΡΙΜΕΡΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
20/11/2012

Οι εξελίξεις στο εσωτερικό μέτωπο συμφωνήθηκαν στις κατ' ιδίαν συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση - εκτός από τις προοπτικές του σημερινού Eurogroup. 

Η χώρα εκπλήρωσε στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της, τώρα είναι ώρα των αποφάσεων των εταίρων μας, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη συνάντησή του με τον κ. Σαμαρά, προσθέτοντας πως ούτε η Ελλάδα ούτε η ευρωζώνη αντέχουν καθυστερήσεις ή ασάφειες και επαναλαμβάνοντας πως το πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό, όχι ελληνικό. 

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης υπογράμμισε την ανάγκη σε πρώτη φάση να γίνει άμεσα τουλάχιστον η εκταμίευση της δόσης των 31,5 δις ευρώ. 

Αναφερόμενος στο ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους, ο κ. Κουβέλης υποστήριξε πως η η Ελλάδα δεν πρέπει να βρεθεί στη διελκυστίνδα ΕΕ και ΔΝΤ. 

«Η προσπάθειά μας είναι μετά την εκταμίευση να εφαρμοστεί άμεσα ένα βιώσισμο κοινωνικά και οικονομικά σχέδιο με άξονα την ανάπτυξη του τόπου» πρόσθεσε. 

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ανέφερε ακόμη πως στη συνάντηση συζητήθηκαν και ζητηματα που έχουν να κάνουν με την αποτελεσματική λειτουργία της κυβέρνησης. 

Ανάλογες πληροφορίες έρχονται και από την Ιπποκράτους, που θέλουν τον Πρωθυπουργό και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, να συζητούν, εκτός από τα θέματα του Eurogroup, και τα της αποτελεσματικότερης λειτουργίας και καλύτερου συντονισμού της κυβέρνησης. 

Μάλιστα, κρίθηκε ότι είναι «ώριμο» να συγκροτηθεί μια επιτροπή από εκπροσώπους και των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση που θα ασχολείται με αυτά τα θέματα,καθώς επίσης και την επίλυση τυχόν προβλημάτων. 
Την πληροφορία για τη δημιουργία επιτροπής επιβεβαίωσε και η ΔΗΜΑΡ και μάλιστα, σύμφωνα με ηγετικά της στελέχη, οι κ.κ. Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης συμφώνησαν την άλλη εβδομάδα, μετά τη Σύνοδο Κορυφής, να γίνει σύσκεψη των τριών αρχηγών στην οποία θα καθοριστούν οι λεπτομέρειες συγκρότησης και λειτουργίας αυτής της επιτροπής. 

Συζητήθηκαν επίσης και τα θέματα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, των οδικών αξόνων, των Ναυπηγείων, αλλά και θέματα που αφορούν στους ανάπηρους.     elzoni.gr

No comments:

Post a Comment