Thursday 21 November 2013

ΣΥΡΙΖΑ: κορυφή του παγόβουνου των προβλημάτων ο Τατσόπουλος


ΣΥΡΙΖΑ: κορυφή του παγόβουνου των προβλημάτων ο Τατσόπουλος

Προβληματισμός στην Κουμουνδούρου για το θέμα των διαφοροποιήσεων
ΣΥΡΙΖΑ: κορυφή του παγόβουνου των προβλημάτων ο Τατσόπουλος
εκτύπωση  

Με γενικευμένη διάθεση αποδοκιμασίας των θέσεών του και των δημόσιων διαφοροποιήσεων βρίσκεται αντιμέτωπος ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Π. Τατσόπουλος, στοιχείο που αναδείχθηκε στην συνεδρίαση της γραμμετείας του κόμματος την Τετάρτη το απόγευμα.

Το κλίμα για τον βουλευτή είναι βαρύ σε όλες τις εσωκομματικές παρατάξεις καθώς στελέχη της αριστερής πτέρυγας απαξιούν να σχολιάσουν την στάση του, ενώ άλλοι της μετριπαθούς τάσης, όπως ο κ. Δ. Παπαδημούλης εξαπολύουν επιθέσεις εναντίον του μέσω twitter, σχολιάζοντας ότι δεν καταλαβαίνει τις θέσεις του κόμματος...

Το ζήτημα συζητήθηκε στην συνεδρίαση της γραμματείας την Τετάρτη, όπου εμμέσως πλην σαφώς έγινε και μία αναγωγή στην τακτική που θα πρέπει να ακολουθήσει ο κ. Αλ. Τσίπρας για την διασφάλιση μίας ενιαίας δημόσιας έκφρασης των θέσεων του κόμματος.

Παρά ταύτα, από πλευράς ηγεσίας του κόμματος αποφεύγεται η αναφορά σε ενδεχόμενα διαγραφής, καθώς αναγνωρίζουν ότι μία τέτοια πρωτοβουλία για το θέμα του κ. Τατσόπουλου πιθανώς θα είχε αντίθετα ή και εν γένει ανεπιθύμητα αποτελέσματα, σε ό,τι αφορά τοποθετήσεις άλλων στελεχών για πολύ πιο ουσιώδη θέματα που πλήττουν την εικόνα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο ίδιος πάντως ο βουλευτής δήλωσε την Τετάρτη πως είναι απόλυτο δικαίωμα του ΣΥΡΙΖΑ να τον διαγράψει αν δεν τον επιθυμεί στις τάξεις του, δείχνοντας πως η απόστασή του με το κόμμα είναι υπαρκτή.

Αντιφάσεις

Την ίδια στιγμή, όμως ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει πως περιπίπτει σε στρατηγικές αντιφάσεις, καθώς η «κατακραυγή» κατά του κ. Τατσόπουλου, ο οποίος εμφανίζεται διαλλακτικός σε συνεργασίες και συνομιλίες με άλλες πολιτικές δυνάμεις, συνδυάζεται με την παρασκηνιακή ικανοποίηση στελεχών για την (κατόπιν ερμηνείας) τοποθέτηση του κ. Κουβέλη περί ενδεχομένου συνεργασίας με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο μέλλον.

Υπό το πρίσμα αυτό, το θέμα «Τατσόπουλου» παραμένει ανοιχτό με όλα τα ενδεχόμενα στο τραπέζι, όμως το ζήτημα διαχείρισης των εσωκομματικών διαφωνιών για θέματα πολιτικής γραμμής στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμάται από πολλά στελέχη ότι είναι πολύ σοβαρότερο και οι απαντήσεις σε αυτό δυσκολότερες.  to vima.gr

No comments:

Post a Comment