Monday 11 November 2013

ΣΤΟ ΤΡΙΜΕΛΕΣ ΕΦΕΤΕΙΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΩΝ Ο Τ. ΜΑΝΤΕΛΗΣ

ΣΤΟ ΤΡΙΜΕΛΕΣ ΕΦΕΤΕΙΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΩΝ Ο Τ. ΜΑΝΤΕΛΗΣ
11/11/2013
Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων αναμένεται να βρεθεί σήμερα ο πρώην υπουργός Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ, Τάσος Μαντέλης.
Μαζί του θα ξεκινήσει και η δίκη των τεσσάρων συγκατηγορουμένων του (Γεώργιος Τσουγκράνης επιχειρηματίας και κουμπάρος του κ. Μαντέλη, Αντωνία Μάρκου εφοριακή υπάλληλος, Ηλίας Γεωργίου πρώην στέλεχος της ελληνικής ΖΗΜΕΝΣ και Αριστείδης Μαντάς συνεργάτης του βασικού κατηγορούμενου) για την υπόθεση χρηματικού ποσού, που έλαβε από τη μητρική SIEMENS το 1998 και το 2000.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Τάσος Μαντέλης νομιμοποίησε παράνομα χρήματα που έλαβε από τη γερμανική εταιρεία.
Το ποσό αυτό αποτελούσε «δώρο» για την υπογραφή, το 1997, της σύμβασης 8002 του ΟΤΕ για την ψηφιοποίηση των κέντρων του.
Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα (αριθμ. 1828/2013), ο πρώην υπουργός κατηγορείται ότι έλαβε από τα λεγόμενα «μαύρα ταμεία» της γερμανικής εταιρείας συνολικό ποσό 450.000 γερμανικών μάρκων.
Οι κατηγορούμενοι, κατά περίπτωση, αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ενεργητικής δωροδοκίας κατά μόνας και από κοινού, άπαξ και κατ΄εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.  elzoni.gr

No comments:

Post a Comment