Saturday 23 November 2013

Ανοίξτε τον οχετό σε όλο το δημόσιο… Από factorx στις 23/11/2013 Share …Έτσι θα καθαρίσει η πυορροούσα πληγή Πάνω στην τούρλα της κορύφωσης της διαμάχης, ο Υπουργός Παιδείας βγήκε από τα ρούχα του και άνοιξε για μια στιγμή το καπάκι του οχετού του ΚΠΑ και του ΕΜΠ. Η μπόχα και η δυσωδία που αναδύθηκε από αυτό το στιγμιαίο άνοιγμα, μας προϊδεάζει για το τι έχει να επακολουθήσει αν ανοίξει διάπλατα ο οχετός του δημόσιου τομέα και βγουν στον καθαρό αέρα οι μυριάδες βρωμιές του. Τι αποκάλυψε αυτό το στιγμιαίο άνοιγμα του βόθρου; Στο ΕΚΠΑ, σε 1.317 διοικητικούς υπαλλήλους, μονάχα 12 έχουν καταλάβει την θέση τους μετά από δοκιμασία μέσω ΑΣΕΠ. Υπάρχουν 43 υπάλληλοι του ΕΚΠΑ αποσπασμένοι σε γραφεία Υπουργών και άλλων αξιωματούχων τους οποίους δεν αγγίζει καθόλου η διαδικασία της αξιολόγησης. Από αυτούς τους διοικητικούς υπαλλήλους οι 80 είναι γιοι και κόρες Καθηγητών του Ιδρύματος (προφανώς όσοι δεν «έπαιρναν» αρκετά τα γράμματα ώστε να κληρονομήσουν την έδρα του μπαμπά ή της μαμάς). Υπάρχουν ανάμεσα στους διοικητικούς υπαλλήλους του ΕΚΠΑ 313 περιπτώσεις συνεπωνυμίας (ίδιο επίθετο)! Υπάρχουν επίσης 217 περιπτώσεις συνεπωνυμίας (ίδιο επίθετο) με Καθηγητές του Ιδρύματος! Στο ΕΜΠ μονάχα 19 (!) από τους διοικητικούς υπαλλήλους έχουν καταλάβει την θέση τους μέσω διαδικασιών ΑΣΕΠ, ενώ υπάρχουν και 66 συνεπωνυμίες διοικητικών υπαλλήλων με Καθηγητές του Ιδρύματος. Στα Πανεπιστήμια ισχύει το Αυτοδιοίκητο και άρα είναι βέβαιο πως οι Πρυτανικές αρχές φέρουν αν όχι ακέραιη, τουλάχιστον μέρος της ευθύνης για την εμφάνιση των παραπάνω εκπληκτικών φαινομένων. Το χειρότερο, χειρότερο ακόμη και από το ίδιο το γεγονός της αδιαφάνειας, του νεποτισμού και της ευνοιοκρατίας στους κόλπους εκείνων των θεσμών ακριβώς που έπρεπε φύσει και θέσει να «θεραπεύουν» την αξιοκρατία, την διαφάνεια και την ευνομία, είναι οι δικαιολογίες που τόλμησαν να ψελλίσουν οι διοικούντες αυτά τα ελεεινά κομματικά παραμάγαζα. «Παντού στο δημόσιο αυτό γίνεται» είπε η μία. «Σε όλα τα Υπουργεία οι συνεπωνυμίες πάνε σύννεφο» είπε ο άλλος. «Στην Βουλή που έχουν διορίσει τα σόγια τους οι Υπουργοί και οι Βουλευτές όλων των κομμάτων γιατί δεν γίνεται ανάλογη αξιολόγηση;» αναρωτιέται ένας τρίτος. Δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο Πρωθυπουργέ μου. Η πυορροούσα πληγή του δημοσίου τομέα θα πρέπει να ανοίξει αμέσως και να καθαριστεί χειρουργικά. Ανοίξτε παντού τα καπάκια των βόθρων, φέρτε στην επιφάνεια τα λύματα, βγάλτε στο φως τα κρυμμένα σκάνδαλα, δώστε ονοματεπώνυμο στην φαυλότητα, την ευνοιοκρατία, τον πολιτικό δοσιλογισμό. Η σωτηρία της χώρας ξεκινά από το εσωτερικό της. Σπάστε την πολιτικο-κοινωνική ομερτά της μετριοκρατίας, του φαβοριτισμού και της «φαμίλιας». Αν αυτή η συντεχνία των ημετέρων, των κουμπάρων, των κολλητών, των συγγενών και των πολιτικών πελατών μείνει ανέπαφη, δεν πρόκειται να υπάρξει μακροχρόνια σωτηρία για την χώρα και τους ανθρώπους της. Akenaton This entry was posted in Πρώτη Σελίδα. Bookmark the permalink.

Ανοίξτε τον οχετό σε όλο το δημόσιο…

Share
…Έτσι θα καθαρίσει η πυορροούσα πληγή
Πάνω στην τούρλα της κορύφωσης της διαμάχης, ο Υπουργός Παιδείας βγήκε από τα ρούχα του και άνοιξε για μια στιγμή το καπάκι του οχετού του ΚΠΑ και του ΕΜΠ. Η μπόχα και η δυσωδία που αναδύθηκε από αυτό το στιγμιαίο άνοιγμα, μας προϊδεάζει για το τι έχει να επακολουθήσει αν ανοίξει διάπλατα ο οχετός του δημόσιου τομέα και βγουν στον καθαρό αέρα οι μυριάδες βρωμιές του.
Τι αποκάλυψε αυτό το στιγμιαίο άνοιγμα του βόθρου;
Στο ΕΚΠΑ, σε 1.317 διοικητικούς υπαλλήλους, μονάχα 12 έχουν καταλάβει την θέση τους μετά από δοκιμασία μέσω ΑΣΕΠ.
Υπάρχουν 43 υπάλληλοι του ΕΚΠΑ αποσπασμένοι σε γραφεία Υπουργών και άλλων αξιωματούχων τους οποίους δεν αγγίζει καθόλου η διαδικασία της αξιολόγησης.
Από  αυτούς τους διοικητικούς υπαλλήλους οι 80 είναι γιοι και κόρες Καθηγητών του Ιδρύματος (προφανώς όσοι δεν  «έπαιρναν» αρκετά τα γράμματα ώστε να κληρονομήσουν την έδρα του μπαμπά ή της μαμάς).
Υπάρχουν ανάμεσα στους διοικητικούς υπαλλήλους του ΕΚΠΑ  313 περιπτώσεις συνεπωνυμίας (ίδιο επίθετο)!
Υπάρχουν επίσης 217 περιπτώσεις συνεπωνυμίας (ίδιο επίθετο) με Καθηγητές του Ιδρύματος!
Στο ΕΜΠ μονάχα 19 (!) από τους διοικητικούς υπαλλήλους έχουν καταλάβει την θέση τους μέσω διαδικασιών ΑΣΕΠ, ενώ υπάρχουν και 66 συνεπωνυμίες διοικητικών υπαλλήλων με Καθηγητές του Ιδρύματος.
Στα Πανεπιστήμια ισχύει το Αυτοδιοίκητο και άρα είναι βέβαιο πως οι Πρυτανικές αρχές φέρουν αν όχι ακέραιη, τουλάχιστον μέρος της ευθύνης για την εμφάνιση των παραπάνω εκπληκτικών φαινομένων.
Το χειρότερο, χειρότερο ακόμη και από το ίδιο το γεγονός της αδιαφάνειας, του νεποτισμού και της ευνοιοκρατίας στους κόλπους εκείνων των θεσμών ακριβώς που έπρεπε φύσει και θέσει να «θεραπεύουν» την αξιοκρατία, την διαφάνεια και την ευνομία, είναι οι δικαιολογίες που τόλμησαν να ψελλίσουν οι διοικούντες αυτά τα ελεεινά κομματικά παραμάγαζα.
«Παντού στο δημόσιο αυτό γίνεται» είπε η μία.
«Σε όλα τα Υπουργεία οι συνεπωνυμίες πάνε σύννεφο» είπε ο άλλος.
«Στην Βουλή που έχουν διορίσει τα σόγια τους οι Υπουργοί και οι Βουλευτές όλων των κομμάτων γιατί δεν γίνεται ανάλογη αξιολόγηση;» αναρωτιέται ένας τρίτος.
Δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο Πρωθυπουργέ μου. Η πυορροούσα πληγή του δημοσίου τομέα θα πρέπει να ανοίξει αμέσως και να καθαριστεί χειρουργικά. Ανοίξτε παντού τα καπάκια των βόθρων, φέρτε στην επιφάνεια τα λύματα,  βγάλτε στο φως τα κρυμμένα σκάνδαλα, δώστε ονοματεπώνυμο στην φαυλότητα, την ευνοιοκρατία, τον πολιτικό δοσιλογισμό.
Η σωτηρία της χώρας ξεκινά από το εσωτερικό της. Σπάστε την πολιτικο-κοινωνική ομερτά της μετριοκρατίας, του φαβοριτισμού και της «φαμίλιας». Αν αυτή η συντεχνία των ημετέρων, των κουμπάρων, των κολλητών, των συγγενών και των πολιτικών πελατών μείνει ανέπαφη, δεν πρόκειται να υπάρξει μακροχρόνια σωτηρία για την χώρα και τους ανθρώπους της.
Akenaton
This entry was posted in Πρώτη Σελίδα. Bookmark the permalink.  ANTINEWS

No comments:

Post a Comment